16. December: Sukkerfri karamel fudge

I forsøget på at lave karameller, endte jeg med noget helt andet!
Og så alligevel ikke.

Det tog mig to forsøg at nå frem til dette resultat, så næste gang rammer jeg måske plet med de helt hårde flødekarameller!? Det handler alt sammen om temperaturen!

Mit første forsøg var alt for koldt (jeg brugte ikke termometer, for det behøvede jeg selvfølgelig ikke!) Men da massen på ingen måde var karamel-agtig, smed jeg det hele i gryden igen, og fandt mit termometer frem!! Denne gang væbnede jeg mig med tålmodighed og så var der jackpot – og alligevel ikke helt, for jeg ville egentligt gerne have lavet karameller i stil med Werthers!! Men i stedet har jeg lavet karamel fudge! Og selvom det ikke lige var det der var planen, får I altså en opskrift alligevel!! – De smager alt for godt til ikke at blive delt!!

Det er en af de nemmeste opskrifter, jeg længe har arbejdet med.
Det var hverken besværligt eller svært at lave – og arbejdstiden er minimal!! Man skal lige sørge for at karamelmassen ikke brænder på (!) og så passer det ellers bare sig selv!

Så her får I min opskrift på sukkerfri karamel fudge med kun tre ingredienser!!!
Nemt, enkelt og lækkert!!

God fornøjelse!!


Karamel fudge Karamel
(ca. 30 stk.)

115 g smør
2,5 dl. piskefløde
3 spsk. Sukrin Gold

  • Smør, fløde og sukrin gold hældes i en kaserolle
  • Giv det et hurtigt opkog og lad så simre på den svage varme til massen bliver lysebrun og tyk i konsistensen. Temperaturen skal være 136º (ca. 60 minutter)
  • Beklæd et ildfast fad, en brødform eller anden beholder med bagepapir
  • Hæld karamelmassen ud i formen (karamellen skal ikke være højere end 1-2 cm.)
  • Stilles på køl natten over
  • Når karamellen er helt hård, er det tid til at skære den ud i mundrette stykker.
  • Pakkes ind i cellofan eller madlavningspapir

Tip: Opbevares på køl!

OBS: Tiderne er vejledende!

 

2 Comments

Leave a Reply