Mac Burger, Portobello Style

Weekenden står for døren og dermed kommer også fristelserne, der forsøger at sætte kløerne i dig. Du har måske lyst til en gang junk, og befinder dig i en indre dialog med den røde djævel på din venstre skulder og den hvide engel på den højre.

Men der er ingen grund til panik! Du kan nemlig sagtens spise en burger uden at få dårlig samvittighed eller gå på kompromis med dine madvaner.

Det eneste det kræver, er at bytte brødet ud med f.eks. svampe


portobello burgerPortobello Burger

Portobellosvampe (to pr. burger)
Oksekød (80g. pr. burger)
Salat efter ønske (fx. iceberg, tomat, agurk og løg)
Bacon
Olie, krydderier

Svampene:

  • Skyl svampene og skær stilken fra..
  • Pensl med en smule olie
  • Svampene kan grilles, men ellers 10-12 min på 220* i varmluft ovn på bageplade

Bøffer:

  • Form hakkebøffer (ca 80g. Stk)
  • Krydr bøfferne efter temperament (f.eks. salt, peber, allroundkrydderi)
  • Steg i olie ell. smør på panden ved svag varme

Tilbehør:

  • Skyl salaten og bræk bladene á
  • Skær tomater og agurker i skiver
  • Steg bacon (1 stk pr. burger)

Anretning:

  • Tag en svamp og brug som bund
  • Læg et salatblad og lidt dressing på.
  • Placér bøffen
  • Læg resten af salaten (tomat, agurk, løg) og bacon ovenpå
  • Læg endnu en svamp på som låg
  • Drys evt. lidt sesam frø ovenpå

Og voila!!!

BON APPETIT..! 

Tip: Byt oksekødet ud med kyllingefilet og lav en lækker kyllingeburger i stedet for!

Tip: Servér med spejlæg på toppen

Tip: Servér med rodfrugter eller bønnefritter ved siden af!

 

Leave a Reply