14. December: Kold rødkålsalat med avocado og mandler

Hjemme hos os spiser vi meget kål!!
Faktisk får vi så meget kål, at selv hunden er fan!!
Han ligger troligt ved mine fødder når jeg hakker kål! (Og ja – det er mega besværligt når man er på krykker og i forvejen ikke kan komme rundt!)
Når der så ryger lidt kål på gulvet, så er han der straks!
Mad fra himlen, tror jeg han tænker! (Han ved selvfølgelig heller ikke bedre, for han får aldrig “menneske-mad”) 😉

Men kål smager jo faktisk mega godt!!

Og så synes jeg det er sjovt at kombinere farverne så man får en flot salat!!! (#pigeting)
Derfor holdt jeg meget stædigt på at købe endnu en rødkål, selvom køleskabet bugner af hvidkål, blomkål og andre lækre grøntsager!!

Så bag låge nummer 14, finder I endnu en rådkålsalat! Som er helt naturlig og har en lækker udstråling!


Rødkålsalat m. avocado og mandler Rødkålsalat
(ca. 3-4 personer)

400 g. rødkål
2 modne avocadoer
1 dl. mandler
lidt citronsaft

  • Rødkålen skylles og de yderste blade pilles á
  • Snit kålen i fine stykker og hæld det i en skål
  • Avocadoerne skæres over på midten, stenen pilles ud og skallen pilles á
  • Skær nu avocadoerne i små tern
  • Fordel over rødkålen og bland en smule
  • Hæld nu et skvat citronsaft ud over salaten og bland det godt (så bliver det ikke brunt)
  • Mandlerne hakkes i forskellige størrelser og hældes ud over salaten.
  • Serveres med det samme

TIP: Hvis du ikke serverer salaten med det samme, så vent med at drysse mandlerne over.

TIP: Smager også godt 1-2 dage efter!

 

Leave a Reply