Hampboller – Det lyder sjovt, men smager så skønt!

Før mit kornfrie liv bagte jeg ofte boller – gerne som en spontan idé en kold vinterdag, til morgenmaden eller til aftenkaffen. Men de dage er ovre, for nu bager jeg stort set aldrig brød mere!

Men efter en lang dag, og en lur på sofaen, vågnede jeg op og var en smule sulten!
Og så fik jeg lyst til at bage boller! Som i “gamle dage”

Derfor tømte jeg alle køkkenskabene og så var det ellers bare at improvisere (som jeg altid har gjort – men med en lille ændring! Jeg skrev selvfølgelig det hele ned!)

Efter 35-40 minutter var der så lune boller med pålæg! En enkelt var nok, og så var jeg stop mæt!


Hampboller Hampboller
(6-8 stk)

4 æg
90 g. Philadelphia
25 g. revet cheddar
½ dl. hørfrø
1 dl. hampmel
1 dl. affedtet sesammel
1 dl. pofiber
½ dl. mandelmel
1 tsk. Sukrin Gold
½ tsk. salt
1½ tsk. bagepulver
2 tsk. FiberHusk

  • Æggene slås ud i en skål og piskes godt sammen med en gaffel
  • Smøreosten tilsættes og piskes sammen med æggene
  • Tilsæt cheddar og hørfrø og lad suge lidt
  • Melet (hampmel, sessammel, pofilber og mandelmel) tilføres, en smule ad gangen mens der røres godt
  • Tilsæt Sukrin gold, salt, bagepulver og FiberHusk
  • Rør det hele godt sammen og lade dejen hville i 10 minutters tid
  • Form bollerne (fugt evt. hænderne – så hænger dejen ikke ved) og stil dem på en bageplade
  • Bages i en forvarmet ovn (varmluft) ved 180º i ca. 20 minutter

Leave a Reply