5. December: Kold rødkålsalat med clementiner og granatæblekerner

Så er det tid til noget andet end godter i julekalenderen.
Idag står den på lækkert tilbehør til julemiddagen, julefrokosten eller til en helt almindelig hverdag i marts!

Rødkålsalat!

Faktisk troede jeg ikke at man kunne spise rødkål rå!
Forstå mig ret – jeg har da set andre mennesker spise det råt før, men jeg havde aldrig troet at jeg skulle være en af dem..!

Rå rødkål smager jo godt! Og i denne juleudgave er det super lækkert!!
Selv kæresten spiste det uden brok!

En lækker kombination mellem surt og sødt!!!
Passer godt til lidt mørkere kød som and og ko!


Rødkålsalat m. clementiner og granatæblekerner 
(2 personer)

300 g. rødkål
1 clementin
½ granatæblekerner
2 spsk. balsamico eddike
2 tsk. limesaft

  • Rødkålen snittes fin og hældes i en skål
  • Balsamico eddike og limesaft hældes over kålen og det vendes godt sammen
  • Clementinen pilles, de hvide strimler tages fra, de halveres og puttes i skålen
  • Granatæblekernerne hældes i skålen
  • Det hele blandes godt!

Kan både serveres med det samme eller stå og trække i køleskabet et par timer

Leave a Reply