Hvidkålsris stegt i koldtpresset avocadoolie og paprika

Det sker faktisk sjældent at vores grøntsager bliver for gamle! Men idag fandt jeg et helt hvidkålshoved, der sang på sidste vers! Så var gode råd dyre – især når inspirationstanken er i bund!

Jeg havde tidligere på dagen læst et opslag på facebook om hvidkålsris og tænkte “hvorfor ikke??
– Og så var der endelig en grund til at få afprøvet mit avocadoolie!!!

Så i køkkenet med mig!
Det er ellers ikke her jeg har opholdt mig mest de sidste 14 dage!!! Krykker er simpelthen alt for besværlige i et køkken!! Og jeg må også indrømme at selv et nemt måltid som aftenens (gryderet og hvidkålsris) tager alt energi fra mig!
Til trods for en laaaang eftermiddagslur, tror jeg ikke det bliver noget problem at sove i aften!!

Men hvidkålsris er et hit!!
Og passer perfekt til en gryderet!!!

Er du ikke til hvidkål?? Så prøv i stedet blomkålsvarianten! Blomkålsris er nemlig også fantastisk gode!


Hvidkålsris Hvidkålsris

1 kg. revet hvidkål
1 ½ spsk. koldpresset avocadoolie
1 tsk. paprika

  • Hvidkålen rives på den “grove klinge”
  • Avocadoolien hældes på panden
  • Tænd for komfuret – medium varme
  • Når olien er varm tilsættes hvidkålsrisene
  • Paprika drysset over
  • Vend risene godt og steg dem i ca. 7-10 minutter

Tip: Serveres med forskellige gryderetter
F.eks. Rødvinsgryde, mørbradgryde, kylling i karry o.l.

 

Leave a Reply