Glutenfri Pizza – uden grøntsagsbund – Kikærtepizza!

Forstå mig ret! Jeg er stor fan af blomkålspizzaen!! Især frokostversionen er et hit, hvor bundene rent faktisk bliver sprøde-ish! Og så er det jo en fantastisk måde at få sine grøntsager på!!!

Men lige nu er blomkålspriserne skyhøje og blomkålene er mega små!! – Og jeg bliver altså en lille smule nærig når jeg skal give 16 kr. for omkring 300 g. blomkål!!! Så hellere vente på en større sending!!

Søndag eftermiddag – og pludselig sidder man der og craver pizza!!
What to do??

Man googler selvfølgelig nogle alternativer og hopper i køkkenet for at eksperimenterer….

Det kom der denne fantastiske kikærtepizza ud af… Sandt nok! Jeg var en smule skeptisk! Men det var der absolut ingen grund til! For sikke et hit – fantastisk smag og en sprød skorpe!!

Så bunden blev ikke kastet i luften som på et pizzaria, men det er jo lige meget, når smagen er himmelsk!!

Denne pizza får klart mine anbefalinger!! Muuuums!


Kikærte Pizza Kikærtepizza
(2 pizzabunde)

1 ds. kikærter
3 dl. vand
50 g. mandelmel
60 g. sesammel
2 spsk. psyllium-frøskaller
20 g. smør ell. olie
1 tsk. salt

Fyld efter eget ønske!

  • Hæld kikærterne i en trådsi og skyl dem under koldt vand
  • Lad vandet dryppe fra
  • Kikærter og vand (3 dl.) hældes i en skål
  • Blend med stavblenderen til du får en “grødet” masse
  • Tilsæt psyllium frøskaller, sesam- og mandelmel
  • Rør massen jævn
  • Fedtstof og salt tilsættes og der røres godt
  • Lad dejen hvile i ca. 10 minutter
  • Fordel dejen på to bageplader og rør den jævn med en dejskraber
  • Bundene forbages i en forvarmet ovn ved 175º i 17-20 minutter – de skal være gyldne
  • Tomatsovs fordeles på bunden, ost drysses på og dit yndlings fyld fordeles
  • Bages ved 250º (varmluft) i yderligere 10-12 minutter
  • Serveres med frisk ruccola og dressing på toppen

Aftenens fyld blev: ristet oksekød, skinkestrimler, partypølser i skiver, peperoni, løg, majs og champignon

Bon Appetit!

3 Comments

  • Benny says:

    Skal kikærterne udblødt først?

    • Madfidusen says:

      Jeg plejede egentligt at bruge dem lige fra posen, men har nu fundet ud af at de kan være giftige!
      Så jeg har læst en del om det, og i stedet for skal de have et opkog. Lad dem koge i en 4-5 minutter, og så er de klar til brug! (jeg retter det lige i opskriften)
      Så nej – de behøver ikke at ligge i blød, de skal blot koges godt! (:

Leave a Reply