Bønnefritter




I don’t care if monday’s blue
Tuesday’s grey and Wednesday too
Thursday I don’t care about you
It’s friday – I’m in love!

Fredag og fritter.. Det spiller bare.. Men kartofler er udelukket… What to do, what to do? – Time to think outside the box!

Jeg har flere gange hørt godt om bønnefritterne, så nu er det tid til at få dem testet.

Det er næsten groft at kalde det her indlæg for en opskrif, for der er ikke meget tilberedning over sådan en omgang – ej heller er der meget variation i de opskrifter, du kan finde rundt omkring på bloggene. Det varierer lidt hvor meget olie og salt der skal bruges og hvor lang tid de skal have i ovnen!
Men det med bagetiden varierer jo også alt efter hvilken ovn du har, så tiderne er alligevel kun ledende!

At lave bønnefritter er ingen sag!
Og det smager tæske lækkert……!
Pommes frites go home! Jeg savner ihvertfald ikke kartoffelstængerne! (Og med en god sjat sovs over, kan man jo næsten heller ikke smage forskel! – næsten!)


BønnefritterBønnefritter

1 ps. frosne bønner
¼ dl. god olie
et godt drys groft salt

  • Hæld bønnerne op i en skål
  • Hæld olie og groft salt over – bland godt
  • Hæld bønnerne ud på en bageplade i et jævnt lag
  • Bages i en forvarmet ovn på 200* i ca. 35 minutter
  • HUSK at rode rundt i bønnerne ind i mellem, så bønnerne får lige meget varme
  • Når de 35 minutter er gået skal du slukke ovnen og lade bønnerne stå i den slukkede ovn i ca. 10 min – så bliver de lækre og sprøde. Husk at lukke al dampen ud, når du slukker.

Servér bønnefritterne med et lækkert stykke kød og en god, hjemmelavet sovs.

 

 

 

 

Leave a Reply