Back to school: Morgen Frittata




Vækkeuret ringer – kan det virkelig passe? Er ‘ferien’ allerede forbi?

Med søvndrukne øjne rejser man sig. Håret stritter og kroppen bevæger sig i zombie lignende tilstand væk fra sengen. Aldrig har mine ben været så tunge, og fødderne nærmest slæber sig hen over gulvet.

Drak jeg kaffe var det sikkert nu, jeg ville gå ombord i en kop, men ak! Jeg kaster noget vand i hovedet! Kan man melde sig syg den første dag? Nej! Op i gear Line!

Energi skal der til! Jeg har aldrig været det store “morgenmads-menneske”, men jeg arbejder ihærdigt på sagen.

I bedste Hakuna Matata stil, får I, i dag,opskriften på en lækker Frittata!


FrittataFrittata med pølser og bacon
(2-4 personer)

8 æg
1 håndfuld revet ost
½ pk. bacon
1-2 pølser
½ peberfrugt
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 tomater
en lille smule spinat
Salt, peber

  • Æg, ost og krydderier piskes godt sammen
  • Ovnen tændes på 200*
  • Klip bacon i små stykker (eller brug bacon tern) og steg på panden, ved svag varme
  • Mens det steger skærer du løg og peberfrugt ud i tern, knuser spinaten og presser hvidløget
  • Når baconen er ved at være færdig, tilsætter du pølserne og grøntsagerne (steg i 3-5 minutter)
  • Glat blandingen ud, så bunden af panden er dækket
  • Sluk blusset og hæld æggemassen i panden
  • Læg tomatskiverne oven på æggemassen i panden og stil i ovnen
  • Lad bage i ca. 25 minutter

FrittataVærsgo !

Tip!: Hvis man har kødrester, kan man uden problem bytte pølserne ud med dette.

Tip!: Servér med lidt snackgrønt og dip, da retten ellers er meget “tung”

 

Leave a Reply