9. December: Dadel-julekugler

Jeg har efterhånden forsøgt mig med en række forskellige dadelkugler! Kokoskugler, Romkugler, Monsterkugler og nu: Julekugler!
Og jeg bliver aldrig skuffet!

Derfor tænkte jeg at en mere julet udgave måtte være på sin plads! Og hvad er mere julet end kanel, rød farve og smagen af marcipan??

Godt nok er der frugtsukker i dadler!! Men tænk engang at man kan spise guf, og stadig tabe sig/have god samvittighed!! Jeg begriber det ikke – men er stor fan af konceptet!! Og jeg savner ikke engang det “almindelige” juleguf!!!!


Julekugler Dadelkugler
(ca. 20 stk.)

50 g. mandler
50 g. paranødder
12 stk. dadler
1 spsk. vand
2 spsk. kakao
1 tsk. kanel
1 tsk. mandelessens

  • Nødderne hakkes til mel med stavblenderen (eller i en foodprocessor)
  • Stenene pilles ud af dadlerne og puttes i en lille skål sammen med vandet
  • Dadler og vand røres til karamelmasse med stavblenderen
  • Dadelmassen blandes sammen med nøddemelet
  • Tilsæt kakao, kanel og mandelessens og rør godt, til dejen er jævn
  • Tril dejen til kugler og vend dem i frysetørret hindbær
  • Stilles på køl inden servering

 

 

Leave a Reply