Lækker, sprødstegt kylling med æble

Kylling kan tilberedes på en million forskellige måder! Og alligevel ender jeg altid med at lave det på den samme måde.

Men nu tog jeg alligevel springet og begav mig ud i noget andet.

Stærkt inspireret af Mortens aften og andesteg, (samt en pose æbler, der synger på sidste vers) nåede jeg frem til denne kombination, der faktisk var overraskende god!
Lækker sprød, saftig og skøn smag!

Mums – bestemt ikke sidste gang jeg skal spise kylling og æbler i samme måltid!


Sprød kylling med æble

1 hel kylling
1 æble
1½ dl. vand
Citronsaft
Salt, peber, allroundkrydderi

  • Skyl kyllingen under rindende vand og rens den
  • Læg kyllingen i et ildfast fad
  • Hæld citronsaft ud over og krydr godt
  • Æblet skæres i både og lægges ved siden af kyllingen
  • Vandet hældes ned ved siden af
  • Steges i ovnen i 55 minutter (varmluft) ved 200º
  • Efter 30 minutter hældes lidt vand ud over kyllingen

Serveres med rodfrugter, dampede blomkål, blomkålsmos, bønnefritter eller noget helt femte

Leave a Reply