4. December: Pebermynte pastiller

Mit yndlings juleslik har altid i mange år være pariserlinser!
Sådan en pakke åkander, hvor jeg bed linsen af og smed chokoladen ud! Eller da jeg opdagede at de kunne købes uden chokoladen under!!! Nøj hvor er de bare gode!

Men i år er det slut! Alt det unødige sukker, der bare giver mavepine! Øv øv øv..!

Det må kunne laves selv!! I en sukkerfri udgave!?

Så en tur i køkkenet med mig, og eksperimentere med wannabe-pariserlinser!
Det kom der denne opskrift ud af, og de smager himmelsk!! Så bliver det alligevel en sød jul!


Pebermynte pastiller Pebermyntepastiller
(ca. 75 stk.)

25 ml pasteuriserede æggehvider (ca. ¼dl)
3 tsk. Pebermynte essens
200 g. Sukin Melis

Pynt: 50 g. chokolade
Konditorfarve alt efter hvilken farve pastillerne skal have – hvis man ikke ønsker farve, så kom lidt mindre Sukrin Melis i blandingen

  • Æggehvider og pebermynteessens røres sammen i en skål
  • Tilsæt Sukrin Melis lidt efter lidt, til massen er fast (og stadig lidt klistret)
  • Farven æltes ind i massen (ønsker man flere farve, deles massen op i flere portioner)
  • Hvis massen bliver for våd, tilsættes lidt ekstra Sukrin Melis
  • Tril massen til små kugler (på størrelse med en hasselnød
  • Kuglerne lægges på bagepapir, hvor de trykkes flade
  • Lad hvile på køl i et par timer (til de bliver faste)
  • Chokoladen smeltes over et vandbad
  • Sprøjt chokoladen over pastillerne
  • Stil linserne på køl i min. 30 minutter inden servering

Opbevaring: Opbevares i en kagedåse med mellemlægningspapir imellem lagene, i køleskabet

Leave a Reply