2. December: 2x marcipan

Ingen jul, uden marcipan!
– Derfor gemmer der sig ikke bare én, men hele to opskrifter på marcipan, bag dagens låge!

Egentligt bryder jeg mig ikke om marcipan .- det har jeg faktisk aldrig gjort! Men det hører sig altså bare konfekt og julen til! Er overbevist om at jeg nok skal finde en enkelt, eller to, der gerne vil spise godterne for mig!

I virkeligheden burde jeg nok sætte en streg over bryder og rette det til brød, for det marcipan her smager jo faktisk helt godt!!! I år skal jeg nok få guffet en masse marcipan… uuuhmn!

Begge opskrifter er sukkerfri, lavet på mandler og sødemidler. Den ene har en brunlig, marcipan-agtig farve og den anden er helt hvid – hvilket er fantastisk, når jeg nu ikke kan lave hvidt chokolade overtræk!

Hvad plejer du at bruge marcipan til?



Mørk marcipan

175 g. mandler
½ dl. vand
3 spsk Sukrin Gold
2 tsk. mandelessens

  • Mandlerne blendes helt fine med stavblenderen (eller i en foodprocessor)
  • Hæld nu ½ dl. vand, mandelessens samt Sukrin Gold i en gryde og lad det småsimre i ca. 5 minutter
  • Bland sukkerlagen i dit mandelmel – lidt ad gangen, mens du rører godt rundt
  • Rul marcipanen til en lang pølse og put den i en frysepose
  • Læg marcipanrullen på køl, indtil den skal bruges!

Tip: Er ret blød at arbejde med, men efter en nat i køleskabet er den perfekt!

Denne marcipan er f.eks. god til: Marcipankugler, fastelavnsboller.



Lys marcipan

150 g. mandelmel (hvis man laver det selv, skal mandlerne være smuttede)
1½ dl. Sukrin Melis (75 g.)
½ dl pasteuriserede æggehvider
3½ tsk mandelessens

  • Sukrin Melis, mandelmel, æggehvider og mandelessens hældes i en skål og røres godt sammen
  • Rul marcipanen til en stor pølse og pak den i en frysepose (eller husholdningsfilm)
  • Stilles på køl til det skal bruges! (skal minimum køle i 20 minutter)

Denne marcipan egner sig godt til: Flødebollebunde, marcipankugler, kransekage, fastelavnsboller.

Leave a Reply