Fødselsdagslagkage

I onsdags var det jo min fødselsdag!
Og i den anledning skulle jeg jo lige prøve at lave lagkage uden mel og sukker!

Egentligt plejer vi ikke at få lagkage på fødselsdage, og derfor er min kreativitet indenfor området på et meget lavt sted. Heldigvis fik jeg kreeret en lækker kage, med lækre lagkagebunde, lækker creme og lækker cream-cheese topping!

Lagkagen var et hit, og den bliver bestemt ikke dårligere af at stå i køleskabet natten over!!

Man kan lave lagkage på millioner af måder, så jeg tænker at det interessante i denne opskrift er bundene!
Fyldet i min fødselsdagslagkage er kort beskrevet og i billedserien nederst, er der en billedserie af hvordan jeg har bygget kagen op!


Fødselsdagslagkage Lagkage
(2 små lagkager: 2-4 personer)

3 æggehvider
2 ægeblommer
1½ spsk. Sukrin Gold
1 tsk. vaniliepulver
½ dl. piskefløde
6 spsk. mandelmel
1 spsk. kokosmel
2 spsk. pofiber
1 tsk. FiberHusk

  • Ovnen tændes på 175º
  • Slå æggene ud i to skåle: En til blommerne og en til hviderne
  • Sukrin og æggeblommer piskes godt sammen
  • Tilsæt vaniliepulver, piskefløde, madel- og kokosmel
  • Rør til konsistensen er helt jævn
  • Æggehviderne piskes stive
  • Vend forsigtigt melblandingen sammen med æggehviderne
  • Tag to stk. bagepapir og tegn tre cirkler på hver, med en radius på 6 cm.
  • Fordel dejen i midten af de seks cirkler og smør dejen helt ud til kanten af cirklen med en dejskraber
  • Bag én plade af gangen i ca. 10 minutter
  • Herefter vendes de “på hovedet” over en rist, og papiret trækkes forsigtigt af
  • Når bundene er nedkølede skal lagkagen samles.
    • I det første lag lagde jeg råcreme og bananstykker
    • I det næste lag brugte jeg 1½ spsk. af kærestens protein-chokolade-mousse
    • Kanten (og toppen) blev smurt op med 100 g. philadelphia, rørt sammen med 2 spsk. Sukrin melis!
    • Pynt: frysetørede hindbær
  • Stil lagkagen på køl, indtil servering!

Leave a Reply