Endnu en blomkålsfavorit: Dampede Blomkål!

Jeg er virkelig blevet stor fan af kål! Hvidkål, spidskål, blomkål og som noget helt nyt også rødkål!

Det er utroligt hvordan man får øjnene op for ting, når man skærer andre ting ud af sin kost!

For nogle uger siden spiste vi hos nogle venner, hvor vi fik fiskefileter med kartofler, kogte gulerødder, persillesovs og dampede blomkål! Jeg gik selvfølgelig i en stor bue udenom kartoflerne, men de der dampede blomkål! De var et hit! Og sovsen sad godt fast på dem, så jeg manglede på ingen måde kartoflerne!

I sidste uge fik jeg and hos mine forældre, og der fik jeg også dampet blomkål til Endnu engang var der jackpot!

Konklusionen må derfor blive at dampede blomkål er et hit!
Og med sovs til, er det bare endnu mere fantastisk!


Dampede blomkåls buketter Dampet grønt

1 blomkålshoved

  • Hæld lidt vand i bunden af en gryde og tænd for fuld varme
  • Blomkålen skæres ud i buketter og ligges i et dørslag
  • Sæt dørslaget over vandet og sæt låg på
  • Vent i 20-25 minutter
  • Stik i blomkålen med en gaffel. Når den ikke længere er hård er kålen færdig

Smager fantastisk sammen med persillesovs, kogte gulerødder og kød  f.eks. frikadeller.

Persillesovs, blomkål, gulerødder, frikadeller

Leave a Reply