Farsbrød Deluxe!

Kender I det, at man laver en ret, og så ved man ikke helt hvad man har lavet?

Sådan havde jeg det den anden dag. Vi skulle have farsbrød. Eller er det forloren hare? Jeg kom pludselig i tvivl, og spurgte Facebook til råds. Der var mange gode bud på hvad jeg havde kreeret!

– Farsbrød
– En bastard
– Forloren hare
– Farseret porre
– Noget lækkert
Og min farvorit
– Forharet porre

Jeg nåede selv frem til at det måtte være et Farsbrød Deluxe! – En kombination af fars i fad, farsbrød og forloren hare!

Nogle ting er altså bare nemmere på engelsk. Der ville man kalde det “meatloaf” og så var der ikke rigtig mere at diskutere!
Men fedt med så mange indslag!


Farsbrød Deluxe Farsbrød Deluxe - Baconflet
(4-6 personer)

500 g. hakket oksekød
450 g. hakket svin/kalv
1 stort løg (rives)
2 æg
¾ dl. mælk
2 spsk. psyllium-frøskaller (fra Husk)
2 tsk. allroundkrydderi, 2 tsk. salt, 2 tsk. peber
1 porre (mellem størrelse)
400 g. bacon

  • Farsen røres sammen med løg, æg, mælk, psyllium-frøskaller og krydderier
  • Når konsistensen er jævn fordeles halvdelen af farsen i et ildfast fad (ikke helt ud til kanten)
  • Lav en lille fordybning i farsen, så porrerne kan ligge deri
  • Porrerne hakkes i skiver og fordeles på midten af farsen
  • Resten af farsen lægges over porrerne som låg
  • Bacon flettes og lægges over farsbrødet (kanterne bukkes ind under farsen)
  • Steges i 75 minutter ved 200º
  • Hvert 20. minut tages noget af væsken i bunden og hældes over farsbrødet

Tip: Hvis man ønsker brun sovs til, hældes alt fedtstoffet fra farsen over i en gryde (når der er ca. 15 minutter tilbage). Tilsæt 250 ml. madlavningsfløde (eller alm fløde hvis man spiser LCHF), sovsekulør og smag evt. til med salt og peber

Serveres med f.eks. dampede blomkål, kogte gulerødder og brun sovs.

Leave a Reply