24. december: Glædelig jul! Vi spiser and, hvad spiser I?

Tegnefilm og hygge under et tæppe/eller dyne
Disneys juleshow

Juletræ med pynt og lys
Gaver i massevis
Stjernen i toppen
Glitter, rød og guld

Duften af mad,
Der spreder sig i huset!
Julemad – and
RAP!

Glædelig jul – fra mig til jer!


Mors andesteg And
(5 personer + rester)

2 store ænder (á 2400 g.)
3 æbler
1 ps. svesker (uden sten)
salt og peber

  • Æblerne skrælles og skæres i tern
  • Hæld æblerne ned i en skål, sammen med sveskerne og rør rundt med salt og peber.
  • Ænderne renses (og indmaden ligges i en skål for sig selv)
  • Put æblerner og svesker ind i ænderne og luk dem med kødnåle
  • Sæt ænderne i den kolde ovn og tænd på 150º (almindelig ovn)
  • Lad stege i ca. 1½ time
  • Kig til ænderne efter en times tid. Hvis der er meget væske ved, så hæld vandet fra (til sovs) Lad lidt ligge i bunden og brug til at dryppe over stegene (dette gøres ca. en gang i timen)
  • Skru op på 175º (varmluft) og lad stege i ca. 1½ time
  • Skru yderligere op for varmen (225º, varmluft) og steg færdig i 45-60 minutter. Husk at ligge indmaden ved siden af ænderne, så de kan stege med
  • Tag ud af ovnen og klippes op.

Serveres med (kartofler) dampede blomkål, varm rødkål, andesovs (og chips)

Leave a Reply