Perfekt Ribbensteg med sprøde svær!

Endelig en opskrift, jeg kunne finde i “God mad, let at lave“!
– En bog vi ikke bare har en udgave af, men hele to stks, der står så fint på hylden!
Den ene har jeg arvet fra min mor, som hun havde da hun var ung. Den anden fik min kæreste, da han flyttede hjemme fra. Det er altså to forskellige udgaver af bogen!

Men ak! Det er jo ikke sådan jeg plejer at lave flæskesteg! Så måtte alligevel ty til telefonen og ringe mine forældre op, bare lige for at være sikker på fremgangsmåden! – der skal jo helst gerne sprøde svær på!!

Og sprøde sværd blev det til! Faktisk blev det min bedste steg til dato!!! (Læs: De bedste, sprødeste svær nogensinde!)


Ribbensteg Ribbensteg

1 ribbensteg (150-200 g. pr. person)
vand
salt

  • Rids ribbenstegen (så sværene skilles – du skal ikke skære helt ned til kødet)
  • Gnub den godt med groft salt
  • Dæk bunden af et ildfastfad med vand og placér stegen med sværene ned á
  • Stil stegen i en kold ovn
  • Tænd ovnen på 200º
  • Efter 20 minutter vendes stegen (så sværene er opad)
  • Lad bage i yderligere 60 minutter – tjek til den hvert 20. minut og tag lidt af vandet fra bunden og hæld over stegen med en ske

Tip: Hvis man vil lave sovs til, skal man løbende tilsætte lidt mere vand

Tip: Smager fantastisk i en ribbenstegssandwich!

Leave a Reply