Monsterkugler

Romkugler!!! -Jeg er fan..
En lille kage, ser kan spises i en mundfuld,
Eller en større udgave, der kan nydes i et par bidder.

I en sukker- og glutenfri version er det bare dobbelt, nej ubeskriveligt meget bedre!
Derfor var det jo oplagt at lave en halloween udgave af mine allerede fantastiske romkugler!

Jeg har lavet opskriften lidt om, tilføjet lidt hist og pist og det kom der disse monsterkugler ud af!
De er ikke så skræmmende som titlen ellers antyder, men mere i stil med monstrene fra Monsters Inc.
– Lidt søde, lidt nuttede og lige til at kramme (eller nærmere spise!)

Kun fantasien sætter grænser, for farver og udtryk!

Kan laves på et kvarter – hvilket jo heller ikke er dårligt! (dog bliver de bedst efter lidt tid i køleren! Så tålmodighed inden indtagelse, men minimal arbejdstid!)

Glædelig halloween!


Monsterkugler Monsterkugler
(ca. 10 mellemstore kugler)

2 dl mandler (med skal)
½ dl. hasselnødder
12 dadler (uden sten)
3 spsk. vand
4 tsk. Romessens
4 tsk kakao
3 spsk. mandelmel
1 spsk. kokosmel

+ Kokosmel (til at rulle kuglerne i) og frugtfarve
Bland allerede nu kokosmel og frugtfarve sammen, så kokosen tager farve og ikke er helt så våde
– ca. 40 g. kokosmel og 1½-2 tsk. frugtfarve

+ Lidt mørk chokolade (70%) til at lave ansigter med

  • Kom mandler og hasselnødder i en skål og hak dem med stavblenderen (eller brug en minihakker)
  • Hæld dadler og vand i en skål og rør dem sammen (jeg brugte min stavblender)
  • Bland dadel “vandet” i nødderne
  • Kom romessens, mandelmel, kokosmel og kakao i blandingen – rør godt
  • Form massen til små romkugler
  • Rul kuglerne i kokos
  • Stil evt. på køl i 30 minutter inden servering
  • Hvis man ønsker at lave ansigter skal man smelte 10-15 g. mørk chokolade – læg evt. et stk. kokos i midten af øjet

Tip: Opbevares i køleskab! (hvis de da overlever så længe)

 

Leave a Reply