Svensk pølseret med blomkål

Svensk pølseret er en kendt dansk gryderet, som normalt består af kartofler og pølsestykker i en rød tomatsovs.

Svensk pølseret er, på trods af navnet, ukendt i Sverige! Navnet menes at stamme fra danskere, der var på lejrskole i Sverige, hvor man har frembragt en sammenkogt ret af resterne. En ret med pølser i Sverige!

Jeg har taget udgangspunkt i denne klassiker, og byttet kartoflerne ud med blomkål!
Kæresten var skeptisk, og retten blev udsat flere gange. Men nu er den afprøvet, og det var selvfølgelig en succes!


Svensk pølseret Svensk Pølseret
(2 personer)

1 blomkål (ca. 700 g.)
400 g. pølser
2 mellemstore løg
1 ds. tomatpuré
1 ds. hakkede tomater
250 ml. madlavningsfløde (4%)
2 tsk. paprika, salt og peber, hvidløgspulver og allroundkrydderi

  • Skær blomkålene ud i buketter, snit løgene i store tern og hak pølserne i skiver
  • Fyld elkedlen med vand, sæt i kog og blanchér blomkålene
  • Hæld lidt fedtstof på panden og rist løgene i paprika
  • Tilsæt pølserne og rist godt
  • Tomatpuré, hakkede tomater og madlavningsfløde hældes over pølserne. Rør godt!
  • Blomkålene hældes i og vendes forsigtigt rundt i sovsen.
  • Smag til med salt, peber, hvidløgspulver og allroundkrydderi
  • Lad retten simre under låg – ved svag/medium varme i min. en halv times tid.

2 Comments

Leave a Reply