Halloween: Opskrift på heksefingre

Halloween er min absolut yndlings tid på året! Jeg elsker at eksperimentere med opskrifter, kigge kostumer på nettet, pynte op og undervise om emnet.

Jeg har holdt en del halloweenfester i mit liv, fordi det falder så tæt på min fødselsdag! Dog har jeg ikke været til halloweenfest siden jeg boede i England i 2011. Men måske man skulle overveje det igen til næste år? Jeg har allerede en idé til kostumet!

Men bare fordi man ikke holder fest, kan man jo godt eksperimentere med opskrifterne!

Jeg har op til flere gange set disse småkager på nettet – især i bagegrupper på facebook, og jeg blev enig med mig selv om at jeg bare måtte lave en sukker- og glutenfri udgave!


Heksefingre (8 stk) Heksefingrene
Denne opskrift består af tre dele: Småkage, jordbærgele og mandler

Mandler (negle):

4 stk. mandler
Men hvis du lige som mig skal have et par at øve dig på, så lav det dobbelte!

  • Mandlerne lægges i kogende vand
  • Lad dem ligge og når skallen begynder at løsne sig, skal mandlerne smuttes
  • Skær i halve (på langs)

Jordbærgele (blod):
20 g. jordbær
¼ tsk. Sukrin Gold

  • Hæld jordbær i en gryde (uden vand)
  • Tilsæt Sukrin Gold og lad det småsimre til jordbærene er helt udkogte
  • Giv det en tur med stavblenderen, til blandingen er jævn

Småkager (fingre):
1 lille æg
3 spsk sukrin gold
50 g. flydende smør
4 spsk. mandelmel
2 spsk. pofiber
1 tsk. FiberHusk
1½ tsk. kokosmel
½ tsk. vaniliepulver
grøn frugt- eller pastafarve (kan undlades)

  • Sukrin og æg røres godt sammen
  • Tilsæt smør
  • Hæld resten af ingredienserne i, og rør til dejen er jævn
  • Stil på køl i min. 30 minutter
  • Rul dejen ud til pølser og form dem som fingre (dejen er ret våd i det, men det er intet problem)
  • Skær riller ved “bøjeledene”
  • Smør jordbærgele ud ved fingerspidserne og sæt en halv mandel fast
  • Put evt. lidt gele hvor fingeren er “revet af”
  • Bages i ovnen ved 175º i 12-15 minutter

OBS: Smager bedst på dagen, eller dagen efter!

4 Comments

  • Birgit Pedersen says:

    Rigtig god ide. Når du skriver kokosmel er det så kokosfibermel eller det grov raspede af slagsen?
    Mvh Birgit

  • L-L says:

    Hej Line
    Hvad er de små sorte edderkoppe lign. ting der ligger på fadet på billederne?

    Vi prøvede denne opskrift forrige år med stor succes.
    Så vi prøver dem igen i år.

    Mon man kan bage dem med kokosolie i stedet for smør?
    Kom lige i tanke om det er ikke alle børnene der kan tåle mælk.

    • Madfidusen says:

      Hejsa..
      De små sorte edderkop-lignende ting er faktisk bare små plastik edderkopper, som jeg har købt på et tidspunkt.
      Så desværre er de ikke spiselige.

      Dejligt at høre I havde succes med opskriften sidste år 🙂

      Jeg har ikke prøvet at bruge kokosolie i den her opskrift, men mon ikke det sagtens kan lade sig gøre? Det vil jeg tro 🙂
      Men vend endelig tilbage med resultatet, hvis du får det afprøvet 🙂

Leave a Reply