Bidt af en gal græskar mand: Flødestuvet græskar

Nu gik det jo så godt med mit forsøg på hokka fritter, så vi fortsætter i samme boldgade.

Endnu en ret, hvor kartofler bliver byttet ud med græskar
Endnu ny ret, som er mit favorit græskar tilbehør!

Jeg elskede flødekartofler! Og jeg må sige, at flødestuvet græskar er en fantastisk erstatning!

Mæt!! For under 10 kroner pr. person! (Græskar var på tilbud til en femmer)
Mine smagsløg danser!!!

Og hvis man ikke er til ost, så kan det sagtens undlades!!


Flødestuvet græskar
(2 personer)

½ hokkaido græskar (300 g. i skrællet vægt)
3-4 store champignon
1 mellemstort løg
100 g. revet mozarella
250 ml. madlavningsfløde (4%) eller alm. fløde
Krydr med salt, peber, allroundkrydderi og hvidløgspulver

  • Hokkaidoen deles på midten og  indmaden skrabes ud med en ske
  • Det halve græskar deles yderligere som halve og kvarte stykker
  • Skær græskarene til stave og herefter i små stykker
  • Kog 2 l. vand i elkedlen
  • Hæld græskaret i et dørslag og hæld det kogende vand over
  • Læg græskaret i et ildfastfad
  • Hak løget i tern og skær champignon i skiver
  • Hæld krydderierne på
  • Brug halvdelen af osten og hæld madlavningsfløden over
  • Rør rundt og stil i ovnen
  • Bages i 40 min ved 180º (når der er gået 30 minutter drysses resten af osten på toppen)

Leave a Reply