The one with all the Pumpkin Pie

– “Hey Line! Kan man godt have et græskartema uden at bage pumpkin pie?” “Neeeej… Det kan man altså ikke!”

Vi slutter ugens tema af med en amerikansk inspireret kage – nemlig græskar tærten!
Jeg har selvfølgelig lavet en version uden sukker og mel.

Bunden er en nøddebund, som smager helt fantastisk. Næste gang jeg skal lave tærte, bliver det med garanti den samme opskrift i bunden!

Græskar fyldet. Tjaeh! Det smagte faktisk godt. Dejlig rund smag og blød konsistens. Men i sin helhed manglede kagen noget. Og nu ved jeg hvad! Den skulle have været serveret med enten flødeskum, cremefraise eller min favorit, vanilieis! Når man serverer med lidt ved siden af, så er den (uden sammenligning) helt perfekt!

Så konklusionen må være at græskar er kommet ind i mit køkken for at blive! Og det skal være hjertens velkommet!


Pumpkin Pie Pumpkin Pie
Pumpkin Pie består af to dele. En tærte og græskarfyldet. 

Tærtebunden

1 dl. paranødder
1 dl. mandler
1 dl. hasselnødder
1 spsk. Fiberhusk
50 g. smør
1 æg

  • Halvdelen af nødderne hakkes i mindre stykker
  • Den anden halvdel blendes til mel med f.eks. stavblender
  • Nødder og Fiberhusk hældes i en skål
  • Smøret smuldres i blandingen. Blive ved med at nulre blandingen (med fingrene), indtil konsistensen er jævn
  • Slå ægget ud i blandingen og rør godt
  • Dejen er meget våd, så lad den hvile i 10-15 minutter.
  • Fordel dejen i en tærteform, så den er helt jævn
  • Prik huller i bunden med en strikkepind eller gaffel
  • Bages i ca. 20 minutter ved 160º i varmluftovn, til den er sprød

Tærtefyld:

½ hokkaido grøskar (ca. 300 g. I skrællet vægt)
¼ l. fløde
4 spsk. Sukrin Gold
3 æg
1½ tsk. kanel
½ tsk. ingefær
½ tsk. kardemomme

  • Fjern trevler og kerner fra græskaret.
  • Skær i mindre stykker (behold skrællen på)
  • Put hokkaidostykkerne til i en gryde med lidt vand.
  • Tilsæt 3 spsk. Sukrin Gold
  • Lad koge i ca. ½ time. (blend det sidste jævnt med stavblenderen)
  • Slå æggene ud i en skål og pisk godt, sammen med fløde, 1 spsk. Sukrin Gold, kanel og ingefær
  • Vend græskarmosen i blandingen
  • Fordel fyldet på tærtebunden
  • Bag tærten ved 160º i varmluftovn i ca. en time – eller til fyldet er stivnet og skorpen er brun

Server med creme fraise, flødeskum eller vanilieis! 

Leave a Reply