Hjemmelavet Jordbær/Vanilie flødeis med skyr og uden tilsat sukker!

For tre uger siden købte jeg en ismaskine! Med de bedste intentioner satte jeg skålen i fryseren og der har den så stået lige siden!

Nej nej, skat! Det bliver ikke på samme måde som med så meget andet køkkenudstyr! Jeg skal nok få det brugt!

Flere gange var jeg ude og handle, men is ingredienserne glemte jeg at kaste i kurven. Flere gange snakkede vi om at nu skulle vi også huske at handle ind til is, men det blev kun ved snakken.

Endelig fik jeg handlet ind, men ingredienserne blev blev ikke rigtig brugt til is! Så måtte der jo handles igen – og nu skete det endelig! Jeg fik lavet den lækreste jordbæris på min nye ismaskine!

Nu skal der laves is for alle pengene! Og ideer er der rigeligt af, så solskinnet må gerne fortsætte lidt endnu!


Jordbær/vanilie flødeis Skyr is med jordbær og vanilje

500 g. frosne jordbær
2 tsk. Sukrin Gold
2 spsk. skyr
2 dl. fløde
½ tsk. vanilepulver

  • Hæld jordbærene i en gryde og tænd for svag varme.
  • Lad jordbærene smelte/koge over
  • Drys med ca. 1 tsk. Sukrin Gold
  • Blend (med stavblender) til jordbærmassen er helt jævn
  • Hæld skyr og fløde i en gryde og giv det et opkog
  • Tilsæt vaniliepulver og 1 tsk Sukrin Gold
  • Bland fløde- og jordbærmassen sammen
  • Stil til nedkøling (min. 1 times tid)
  • Put den nedkølede masse i ismaskinen

Spis isen med det samme eller opbevar den i en lufttæt beholder, i fryseren.

 

Leave a Reply