Lady og Vagabonden inspireret Kålghetti og Kødboller

imageKender I det, når man har haft lyst til noget i rigtig lang tid uden nogensinde at have smagt det?
– Sådan har jeg haft det med denne ret!

For noget tid siden lavede jeg en liste med retter fra Disney Film, som jeg bare  afprøve. Den første ret på listen er fra Disney Klassikere nr. 15: Lady og Vagabonden!

Som serveret i bedste “Tony’s” stil – dog på separate tallerkener, får I her en udgave af spaghetti and meatballs. Tonerne til “Bella Notte” må I selv fantasere jer til, mens denne fortryllende menu serveres – måske på rødternede duge?

Spaghettien er byttet ud med kålghetti – men ellers kunne jeg ikke forestille mig en lækrere (Low Carb) Disney menu!


Kålghetti og kødboller Lady og Vagabonden - Kålghetti og Kødboller

Retten består af to dele: Den røde sovs og kødbollerne

Den røde sovs:

1 mellemstort løg (hakkes)
2 mellemstore gulerødder
100 g. champignon
1-2 tsk. rød karry pasta
6 spsk. kokosmælk
1 ds. hakkede tomater
Krydderier: 1 tsk. allround, ½ tsk. hvidløgspulver, salt og peber

  • Løg og paprika svitses i lidt fedtstof i gryden
  • Gulerødderne rives og hældes i gryden
  • Skær champignon i små stykker og tilsæt i gryden
  • Hæld rød karry pasta + 1 dl. vand i gryden mens du rører godt rundt
  • Når det er varmt tilsættes kokosmælk og hakkede tomater
  • Når det hele bobler skal det blendes (f.eks. med stavblenderen)
  • Tilsæt 3 dl. vand fra kødbollerne
  • Put krydderierne i og smag til med salt og peber
  • Kødbollerne hældes i og hele sovsen småkoger i min. 5 minutter inden servering

Serveres sammen med revet hvidkål og voila! Kålghetti og kødboller

Kødbollerne kan laves efter denne opskrift med svinefars eller efter denne, lavet på hakket svin/kalv

Kødboller

500 g. svinefars
1 æg
1 mellemstort løg
1 spsk psyllium-frøskaller
Krydderier: 2 tsk. Allround, 2 tsk. Hvidløgspulver, 1 tsk. salt, 1½ tsk. peber (cirka)

  • Alle ingredienserne hældes i en skål og blendes godt sammen
  • Form farsen til små kugler med en teske
  • Sæt en stor gryde over med vand – når vandet koger lægges kødbollerne forsigtigt i, med en ske.
  • (Skum evt. noget af skummet inden du bruger vandet i sovsen)
  • Når kødbollerne flyder til toppen tages de op og lægges over i sovsen

Leave a Reply