“Giftig”, cremet laksesuppe

Blæsevejr er suppevejr!

Vinden rusker i træerne.
Vinduerne hyler.
Dørene banker.

De gamle huse knirker.
Lydene aldrig ender.
Det er koldt og suppe er det eneste, der hjælper!

….

Suppe siger du? Nem og lækker suppe? Det lyder næsten for godt til at være sandt – men det er det ikke!
Denne laksesuppe tager lidt tid at lave, men ingredienserne er få og den passer stort set sig selv!
– Der er absolut ingen undskyldning for at lade være!
Fik jeg sagt mums??


Laksesuppe Laksesuppe
Laksesuppen består af to dele: Tilberedning af laksen og selve laksesuppen

Laksen:
300 g. laks
½ peberfrugt
1 lille løg
citronsaft
olie
salt, peber, allroundkrydderi, hvidløgspulver

  • Laksen placeres på et stykke sølvpapir med skindsiden nedad (et stk. laks pr. sølvpapisarkr)
  • Hæld olie og krydr let
  • Læg finthakket løg og peberfrugt
  • Hæld et squeeze citronsaft over
  • Luk sølvpapiret sammen til en lille “pakke”
  • Bages i en forvarmet ovn ved 180º i ca. 15 minutter (25 hvis fisken er frossen)
  • Når fisken er færdig åbnes sølvpapirspakken. Fisken er nem at pille ud (og skindet bliver sidende i sølvpapiret)
  • Pluk laksen i mundrette stykker og hæld i suppen (når den er klar)

OBS: Løg og peberfrugt gemmes og puttes i suppen

Laksesuppen:
Laksen (og ingredienserne ovenfor)
ca. 350 g. blomkål
1 tsk. smør
1 squash
¼ tsk. sriacha chili sauce
salt og peber

  • Blomkålen koges i ca. 1½ dl. vand, 1 tsk. salt og 1 tsk. smør
  • Imens sættes laksen i ovnen
  • Når blomkålen er færdig (efter 15-20 minutter) blendes denne til mos
  • Tilsæt 5 dl. vand+ chili sauce og lad småkoge
  • Squashen halvveres, skæres i skiver og hældes i gryden.
  • Lad retten koge i ca. 20 minutter
  • Hæld 2 dl. vand, peberfrugt og løg (fra fisken) i blandingen og blend det hele godt sammen
  • Smag til med salt og peber
  • Put laksen i suppen og giv et lille opkog inden servering

Velbekomme!

Leave a Reply