Mug cake med chokolade: Sukker- og glutenfri, selvfølgelig!

Nu har jeg flere gange læst/set og hørt om mug cakes! – en kage, der er færdig på under 5 minutter? Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Det må komme an på en prøve, må det!

Jeg bruger egentligt ikke min microovn ret meget – det bliver højest til lidt opvarmning af rester, hvis man skal have en hurtig frokost. Men jeg kommer nok til at eksperimentere mere med mug cakes i fremtiden, for det er både nemt, hurtigt og lækkert.

Kop kage – microovnskagen! Jeg erklærer mig hermed som fan!


Chokolade-kakao Mug Cake Mug Cake
(1 kop)

1 spsk. Sukrin Gold
1 knsp. vaniliepulver
1 tsk. kokosmel
1 spsk. mandelmel
1 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
1 spsk. mælk
1 lille stk. 70% chokolade

  • Alle ingredienser, undtagen chokoladen, hældes i en kop og piskes godt sammen
  • Knæk chokoladen i mindre stykker og chokoladestykkerne ud i dejen
  • Sæt koppen i microbølgeovnen og (her bliver det lidt tricky) sæt temperaturen på højeste varme
  • Giv den 1½ minut – er den ikke færdig (stik i den med en strikkepind) så giv den 30 sek. mere, men pas på den ikke får for meget! (min var færdig efter 90 sekunder)

Serveres med is, friske bær eller nydes som den er.

Mug Cake

Leave a Reply