Fedtfattig Laksemousse

Igår fik jeg en idé!

Når det kommer til fisk er jeg egentligt ikke specielt kreativ. Fiskefilet, stjerneskud, tun eller laks i ovn er noget af det mest fantasifuld jeg har kommet op med på det sidste.

Det var ved at være længe siden at vi sidst havde fået fisk og jeg tænkte at jeg hellere måtte få taget noget laks op så vi kunne få laksesalat.

Men så – ud af det blå – ramte ideen mig! Laksemousse! Jeg har aldrig lavet det før, er ikke engang sikker på om jeg nogensinde har smagt det, men det skulle da prøves!

Stærkt inspireret af min moders fantastiske tunmousse gik produktionen igang! Jeg måtte improvisere med de ingredienser der i forvejen stod i køleskabet, så det kom der denne fedtfattige laksemousse ud af.

Den har en langt nedkølingsprocess, men udover det er den hurtig og nem at lave!


Laksemousse Laksemousse
(4-6 personer)
Laksemoussen består af to dele: Tilberedning af laksen og selve laksemoussen

Laksen:
250 g. laks (fersk såvel som optøet)
½ spsk. olie
1 spsk. citronsaft
1 knsp. ingefær
salt og peber

  • Laksen placeres på et stykke sølvpapir med skindsiden nedad (et stk. laks pr. sølvpapisarkr)
  • Hæld olie og citronsaft udover fiskene og krydr en smule
  • Luk sølvpapiret sammen til en lille “pakke”
  • Bages i en forvarmet ovn ved 180º i ca. 15 minutter
  • Når fisken er færdig åbnes sølvpapirspakken. Fisken er nem at pille ud (og skindet bliver sidende i sølvpapiret)
  • Pluk det i små stykker og lad nedkøle

Laksemoussen
Den letkrydrede laks
5 spsk. skyr
3 spsk. mayonaise
1 revet rødløg
1 tsk citronsaft
5 bl. husblas
salt og peber

  • Sæt husblasen i blød i en skål med vand
  • Løget rives og hældes i en skål sammen med citronsaft, mayonaise og skyr
  • Rør godt
  • Tilsæt laksen og smag til med salt og peber
  • Tag husblasen op af skålen, knug den tør for vand, og læg det i en skål/gryde til vandbad
  • Når husblasen er helt smeltet, hældes den i laksemoussen i en tynd stråle under konstant omrøring
  • Det er vigtigt at man ikke skraber siderne for husblas, hvis det ikke kommer af sig selv, så lad resten sidde.
  • Hæld moussen i de ønskede forme eller skåle (det kan være en god idé at putte husholdningsfilm inden i, så er moussen nem at få ud igen)
  • Sættes på køl natten over

Serveringsforslag:

  • Serveres på en bund af salat med agurk, tomat og citron til
  • Serveres på en bund af hvidkål med rejer, æg og avocado til

Velbekomme!

Leave a Reply