A walk down memory lane: Fransk løgsuppe..

Onionsoup03




Skeen ligger i skuffen. Du tager den op og går hen mod gryden.
Med rystende hånd fører du skeen ned mod den varme gryde, samler suppen op og fører skeen mod munden!
Utallige tanker flyver gennem dit hovede!

  • “Husk at puste”
  • “Er der mon nok salt i?”
  • “Bare det smager godt”

Du lukker øjnene mens skeen langsomt nærmer sig dine løber.
Du synker tungt, trækker vejret ind og puster forsigtigt på den varme suppe.
Du åbner munden og skeen kommer tættere og tættere på!
Du lukker munden om skeen og lader væsken ramme din tunge.
Du smager forsigtigt på væsken
Hmm!
Du dypper skeen igen – det smagte jo faktisk godt! Kan det passe?
Du smager igen!
Den er god nok!! Suppen smager ligeså skønt som du håbede! Minderne trækker mig fem år tilbage, til hvor jeg sad med samme frygt i øjnene på en restaurant i Paris!

Du tæller minutterne, til suppen er helt klar!


Onionsoup03Fransk løgsuppe

1 kg. løg
3 fed hvidløg
2 spsk. fedtstof
1½ l. hønsekødsuppe eller hønsebouillon
3 tsk balsamico eddike
Salt og peber

Serveres med revet ost på toppen.

  • Løg og hvidløg pilles
  • Løgene skæres i ringe, hvidløget skæres i tynde skiver
  • Hæld lidt fedtstof i bunden af gryden (jeg brugte smør)
  • Varm fedtstoffet ved medium varme og tilsæt løg og hvidløg. Varm det godt igennem, under konstant omrøring
  • Skru helt ned for varmen og lad løgene stå og brune ved lav varme i lang tid (gerne 30 minutter). Rør ikke i dem for ofte, de skal bare have tid til at karamellisere og blive gyldne
  • Når alle løgene er bløde og gyldne skruer du lidt op for varmen, mens hønsekødssuppen/hønsebouillonen tilsættes.
  • Giv blandingen et opkog og tilsæt balsamicoeddike
  • Smag til med salt og peber og lad suppen småkoge ved medium varme
  • Når suppen har kogt færdig, hældes den over i suppeskålene.
  • Her tilsættes en lille håndfuld revet ost
  • Suppen sættes i en varm ovn på 200º, og steger til osten er brun (12-15 minutter)

Onionsoup01

Onionsoup02

Onionsoup03

1 Comment

Leave a Reply