Mere suppe: Blomkålssuppe med porrer

Jeg har vidst fået suppe på hjernen. Men der er bare så mange opskrifter jeg gerne vil have afprøvet!

Sidste år lavede min kæreste en fantastisk! kartoffel-porre suppe! Men da kartofler er fy-fy hjemme hos os, må jeg blot fantasere om denne herlighed!

Men så slog det mig. Når man nu kan lave en lækker blomkålsmos i stedet for kartoffelmos – kan man så ikke også lave en lækker blomkålssuppe? Dette skulle jeg ikke overveje længe! Mig ud til gryderne og igang! Ingredienserne havde jeg heldigvis hjemme, så nu var jeg et skridt nærmere på målet.

Snitte, hakke, koge og voila – på under tre kvarter var der en fantastisk suppe klar.

Og hvem elsker ikke mad der er nem og hurtig at lave og tilmed smager fantastisk? Jeg er ihvertfald fan!


Blomkålssuppe med porrer Blomkålssuppe

1 stort blomkålshovede (ca. 1200 g.)
200 g. porrer
1 stort løg
1 l. hønsebouillon
1 tsk. salt
½ tsk, hvid peber

  • Dæk bunden af en stor gryde med vand
  • Skyl blomkålen og skær den ud i buketter, snit porrer og løg
  • Hæld grøntsagerne op i gryden og lad koge/dampe ved svag-medium varme i ca. 25 minutter med låg! (husk at røre engang imellem – hvis vandet fordamper, tilsæt da lidt mere)
  • Lav grøntsagsbouillon og hæld over grøntsagerne når kålen er ved at være mør
  • Giv suppen et opkog under oprøring
  • Giv suppen en tur med stavblenderen til suppen er jævn
  • Smag til med salt og peber
  • Lad småsimre indtil servering

Serveringsforslag: Serveres i en lækker suppeskål med stegt flæsk (eller bacon) ved siden af.

Blomkålssuppe

Leave a Reply