Tredje gang så ta’r vi ham.. Og putter ham i Rødvinsgryden

Vi skulle egentligt have haft svinemørbrad med rodfrugt pommes frites den anden dag. Men da sulten ikke var så stor, gemte vi ingredienserne til idag.

I dag var lysten desværre heller ikke til dette måltid og så måtte jeg jo i tænkeboks. Det ville jeg være en skam at smide maden ud – og desuden er jeg heller ikke den store fan af madspild. Så jeg stak hovedet ind i køleskabet og så måtte der arbejdes med det der var.

Ud af dette kom der en lækker ny gryderet, der er simpel at lave og smager himmelsk.


Rødvinsgryde med svinemørbrad Rødvinsgryde

500 g. svinemørbrad
1 spsk Oliven Olie
1 Rødløg
½ Peberfrugt
¼ Squash
3 Radisser
2 forårsløg
½ l. madlavningsfløde (eller alm. fløde)
½ l. Rødvin (ca.)
Salt og peber

  • Hæld olien i bunden af en wok og tænd for varmen
  • Puds mørbraden og skær den i mundrette stykker
  • Når wokken er varm, svitses kødet – drys med salt og peber
  • Grøntsagerne snittes i fine tern og hældes i wokken, når kødet er stegt
  • Steg ved medium varme – til der kommer en del væske
  • Tilsæt rødvin og fløde og lad småsimre

Serveringstips: Serveres med f.eks. rodfrugter, ovnbagte gulerødderbønnefritter eller blomkålsmos.

Leave a Reply