Lækker, cremet tomatsuppe

Med efteråret kommer også den tørre hoste, de dryppende næser og kuldegysninger! Øv øv! Jeg hader at være forkølet! Men til enhver forkølelse hører suppe sig til!

Jeg har længe gået og sukket efter tomatsuppe, men jeg er stor fan af Mou-suppen og har derfor aldrig begivet mig ud i projektet. Men det er lidt dyrt at købe de færdiglavede supper og guderne må vide, hvad de propper i af mærkelige ingredienser. Så nu skulle det altså være.

Jeg valgte at det skulle være en langtidskogt suppe, der kunne passe sig selv. Men den kan sagtens laves på kortere tid, hvis man vil stå og røre i det konstant.

Resultatet blev overraskende godt. Det er ikke en Mou-suppe men den er absolut godkendt. Dejlig cremet, med en lillesmule bid i og en rund smag af tomat.

En suppe, lavet helt fra bunden af og højt værdsat ved frokostbordet. Jeg er lidt stolt af mig selv.


Tomatsuppe Tomatsuppe

500 g. modne tomater
1 stk porre
2 stk mellemstore løg
3 store fed hvidløg (eller 5 små)
1 ds. hakkede tomater
1 ds. tomatpuré
500 ml. fløde
vand
salt (2 tsk), peber (3 tsk), allround krydderi (2 tsk), paprika (1 tsk), tørret basilikum (1 tsk)
evt 1 tsk. sødning (f.eks. stevia sukker) eller ½ tsk æbleeddike (alt efter hvor søde dine tomater er)

  • Find en stor gryde og dæk bunden med vand
  • Skær tomaterne i mindre stykker og hæld dem i gryden
  • Koges ved medium varme
  • Mens tomaterne koger, snittes grøntsagerne (porre i skiver, løg i store tern, hvidløg presses)
  • Når tomaterne er udkogte tilsættes grøntsagerne + 4 dl. vand
  • Lad småkoge i en 10-minutters tid
  • Tilsæt hakkede tomater og tomatpure – skru helt ned for varmen og lad småkoge længe – huske at røre (hvis væsken fordamper, tilsæt da lidt mere vand.
  • Efter ca. 40 minutter tager man stavblenderen og blender alle grøntsagerne
  • Tilsæt fløden, 6 dl. vand og krydderier
  • Giv det et opkog under konstant omrøring
  • Tilsæt sødning og lad småkoge indtil servering
  • Jeg gav den lige en tur mere med stavblenderen, for at opnå en endnu mere flydende konsistens

Spis med det samme, eller gem den i fryseren. Mums!

Tip: Serveres evt. med disse fantastiske mini kødboller (koges færdige sammen med suppen i min. 10 min.)
Tip: Hvis du bruger kødboller, så byt evt. 1 dl. vand ud med væsken fra kødbollerne

2 Comments

Leave a Reply