Babymad: Havregrødsmuffins m. banan og kirsebær




Babymad for store og små – voksne og børn..

Havregrødsmuffins er et kæmpe hit herhjemme – og det er ikke kun hos babyen!
Vi plejer at lave versionen med æble og blåbær, men da vi hverken havde det ene eller det andet hjemme, blev jeg enig med mig selv om at forsøge mig med noget andet i muffinsene!

Ærligt, så er det ikke første gang jeg har forsøgt med banan i muffinsene, men sidste gang blev de altså ikke gode – jeg tror der var alt for lidt banan i! Så denne gang lod jeg være med at tjekke den gamle opskrift, og forsøgte helt fra bunden! Det blev sindsygt godt, og både E og mor er elle vilde!

I princippet kan du jo bare bruge en rest havregrød fra morgenmaden, og bage med frugt/grønt. Men E spiser altid op, så vi har stort set aldrig rester fra morgenmaden! Derfor laver jeg altid en frisk grød – og når man benytter 1-2-3 versionen, så tager det ikke mange minutter at lave havregrød!

Har du prøvet muffinsene?
Og evt. forsøgt dig med andre smagsgivere? Del endelig dine tips i kommentarfeltet nederst på siden.


Havregrøds muffins m. banan og kirsebær
(12 stk)

Opskriften består af to dele – havregrød og muffins 

Havregrød
1 dl havregryn
2 dl vand
1 tsk olie

  • Put alle ingredienserne i en dyb tallerken
  • Giv grøden 3 minutter i microovnen
  • Lad nedkøle

Muffins
1 portion havregrød
2 bananer
2 æg

Topping: kirsebær

  • Tænd ovnen på 200° (varmluft)
  • Mos bananerne med en gaffel
  • Slå æggene ud og rør sammen med bananerne
  • Tilsæt havregrød og rør til du har en jævn konsistens
  • Fordel grøden i muffinsformene (de hæver ikke rigtigt, så fyld bare godt op)
  • Placér et halvt kirsebær på toppen
  • Sæt muffinsene i den varme ovn og lad dem bage i 20-25 minutter
  • Lad nedkøle inden servering

TIP: Kan serveres lune og/eller kolde

TIP: Havregrødsmuffins’ene er fryseegnet. Bare i fryseren (jeg fryser dem ned i silikoneformene) og så 1:10 min. i micoovnen, så er de klar til servering!

Leave a Reply