Babymad: Frugtmos / Frugtgrød

Kilde: Sundhedsstyrrelsen

Skal – skal ikke give mit barn frugt? Der er mange overvejelser forbundet med babys første mad.

Vi ventede 1-2 uger med at servere frugt for E, da hun skulle have lov til at smage grøden først, inden vi kastede flere smags eksplosioner efter det lille pus. I starten hældte jeg da også lidt ekstra vand i mosen, så frugten ikke var for kraftig i smagen, men spiste glædeligt af frugtmosen sammen med sin grød!

Alle opskrifter er fryseegnet!
Jeg laver altid en kæmpe portion, som jeg fordeler i frostbokse beregnet til babymad. På den måde kan jeg altid nemt hive 1-2 små portioner frugtmos op, og servere til grøden eller som dessert

Her på siden finder du opskrifter på:


Kiwimos

8 kiwi frugter
1 dl vand

» Skær kiwien over på midten
» Tag kødet ud af skrællen
» Skær i mindre stykker
» Put kiwi og vand i gryden
» Kog i 7-10 minutter
» Lad nedkøle

Fryseegnet 
4 mdr+
OBS: Mosen her er ret syrlig
– blandes evt sammen med pære/bananmos


Mangomos

1 mango
2 dl vand

» Skræl mangoen
» Skær mangoen i mindre stykker
» Put mango og vand i en gryde
» Kog i cirka 20 minutter
» Hæld det meste af vandet fra
» Blend med stavblenderen

Fryseegnet 
4 mdr+


Pære-/Bananmos

3 pærer
1½ dl. vand
½ banan

» Pærerne skrælles og skæres i tern
» Put pærestykker og vand i en gryde
» Kog i cirka 20 minutter
» Hæld det meste af vandet fra
» Blend med stavblenderen
» Mos bananen med en gaffel og bland i pæremosen

Fryseegnet 
4 mdr+


Sveskemos

200 g. ustenede dadler
5 dl vand

» Tjek dadlerne for sten
» Put dadler og vand i en gryde
» Kog til dadlerne “falder fra hinanden
» Tag gryden af blusset
» Hæld evt. lidt vand fra, hvis der er meget tilbage
» Blend med stavblenderen

Fryseegnet 
4 mdr+


Æblemos

4 æbler
1½ dl vand

» Æblerne skrælles og skæres i små tern
» Put æbletern og vand i en gryde
» Kog i cirka 20 minutter
» Hæld det meste af vandet fra

For en fin version, blend med stavblenderen
For en grovere version, mos med en gaffel

Fryseegnet 
4 mdr+


 

Leave a Reply