Grillet tomatsuppe




Ahh ja… Så ramte efteråret med 110 km i timen… Brrrrr en kold og våd omgang! MEN.. Selvom det er koldt, vådt og gråt udenfor, bringer efteråret også stearinlys, hyggesokker, tæppe og varme supper med sig…

Personligt kan jeg spise suppe året rundt… Da jeg i mine unge dage, var på ferie i Sunny Beach, var der også dage, hvor jeg kunne finde på at bestille suppe… Men det er nu en helt anden snak…!

Nåh men, som så mange gange før, har vi fået leverer tomater fra svigermekanikkens have.. Og i år, var der sindssygt mange.. Kæresten bestilte straks tomatsuppe, og jeg tænkte “hvorfor ikke!!!” ..  Så da jeg en eftermiddag havde begge arme fri, fordi babyen sov, kastede jeg mig over gryderne… Kan seriøst ikke huske hvornår jeg sidst har stået i køkkenet, men det er nu en helt anden sag..

Eneste krav til suppen var, at den skulle være nem og hurtig at lave, i tilfælde af at baby ville vågne, som hun plejer, når mor vover at lave noget andet end amme, skifte ble, pludre eller putte…

Jeg søgte på nettet efter nemme tomatsuppe,men fælles for de fleste opskrifter var at de krævede en million(!) ingredienser – cirka!! Det magtede jeg ikke, så jeg fandt da bare på min egen version, som kæresten (btw) kaldte “den bedste tomatsuppe jeg bogens har lavet ” – ikke for at prale eller noget..

Hvorfor er suppen nem tænker du så? Jo ser du..

  • Den kræver kun 3(!) ingredienser, hvoraf den ene er tomat og den anden er vand + plus to krydderier!
  • Den passer sig selv, så snart tomaterne er grillet!
  • Den tredje ingrediens kan varieres lige efter temperament, lyst eller hvad der måtte gemme sig i køleskabet..

What’s not to like?


Grillet tomatsuppe

1200 g tomat
1 l vand
200 g flødeost
½ tsk salt, 1 tsk allround krydderi

  • Tomaterne skylles under den kolde hane, og stængerne fjernes
  • Skru helt op for grillpanden – tilsæt evt lidt olie, alt efter hvilken pande du har
  • Når panden er varm lægges tomaterne herpå
  • Lad tomaterne stege/grille til skinnet revner og de bliver bløde
  • 1 liter vand hældes i en stor gryde
  • Hæld de grillede tomater heri
  • Giv tomaterne et opkog, og og tryk tomaterne flade
  • Lad suppen simre på komfuret ved medium varme i ca. 40 minutter (husk låg på gryden!)
  • Blend nu suppen med en stavblender
  • Tilsæt flødeost og krydderier
  • Bring suppen i kog igen og server straks herefter

Serveringstip: Servér suppen med en god klat cremefraiche!

Bon appetit!

Ikke det du ledte efter??cremede tomatsuppegulerod og tomat Så prøv i stedet denne , eller den med ! (klik for link)

Leave a Reply