Hurtig guf: Romkugler

Nogle dage bruger man flere timer i køkkenet for at kreere noget nyt, spændende og lækkert – andre dage bruger man blot en halv time og BUM! Skønherligheder så langt øjet rækker.

I dag var en af de korte ture i køkkenet. Efter knap en halv time var der lækkerier på vej i køleskabet!
Romkugler i en sundere udgave!

Disse romkugler er ikke lavet på en masse kagerester, men er lavet på en dadelmasse og mandelmel!
Og det er ikke kun mig, der er vild med herlighederne! Alle gæster, der har fået disse serveret har bedt om en opskrift! Og har jeg lavet et udvalg af forskellige dadelkugler, er det romkuglerne, der forsvinder først!

I får denne opskrift i to versioner! Én, der er mild i smagen og én, der er lidt mere kraftig! Så kan man jo selv vælge, hvilken man er mest til! Personligt kan jeg bedst lide den lidt mildere udgave..


Romkugler Romkugler
(ca. 10 stk)

2 dl mandler (med skal)
8 dadler (uden sten)
3 spsk. vand
3 tsk. Romessens
2 tsk kakao
3 spsk. mandelmel

Kokosmel (til at rulle kuglerne i)

  • Kom mandlerne i en skål og hak dem med stavblenderen (eller brug en minihakker)
  • Hæld dadler og vand i en skål og rør dem sammen (jeg brugte min stavblender)
  • Bland mandlerne i dadel “vandet”
  • Kom romessens, mandelmel og kakao i blandingen – rør godt
  • Form massen til små romkugler (ca. 10 stk)
  • Rul kuglerne i kokosen
  • Stil evt. på køl i 30 minutter inden konsumering

Tip: Opbevares i køleskab! (hvis de da overlever så længe)

Version 2.0
Ønskes en mere kraftfuld smag, tilsæt da:

  • 11 dadler (i stedet for 8)
  • 3 tsk. kakao (i stedet for 2)
  • 4 tsk. Romessens (i stedet for 3)

Prøv også min halloween udgave her: “Monsterkugler”

2 Comments

Leave a Reply