Strassburger småkager




Nåh men… Det er noget med at julen varer lige til påske, ik?

I december måned bagte jeg disse fantastiske strassburger småkager, i en glutenfri version uden tilsat sukker! De smagte himmelsk, og jeg gnaskede ret mange – bare rolig! Andre fik også lov at smage… En lille smule!

Desværre havde jeg ikke ret meget overskud til at blogge i julen, og derfor fik opskriften på disse skønne julekager bare lov at ligge! Den anden dag var jeg så ved at tømme kameraet for billeder, og opdagede en mappe på computeren med usorterede billede! Ak – der var vel ikke andet for end at starte fra en ende af!

Jeg overvejede for en stund om jeg skulle gemme opskriften til næste jul… Men med en baby på armen frygter jeg, at opskriften ender som et støvet dokument i arkivet (Hvis det da støver på den elektroniske opskriftshylde? Jeg kommer lidt i tvivl)

Hvorom alting er, så har jeg besluttet at sprede lidt juleglæde – ja i skrivende stund kommer jeg da faktisk i tvivl om det overhovedet er en julesmåkage? Jeg mener. De serveres også til nytår og andre festlige lejligheder i min familie… Meeen.. De er sådan lidt konfekt-agtige, ik?


Strassburger småkager
(ca. 12 stk)

50 g. smør
1 spsk. Sukrin melis
50 g. marcipan
100 g. mandel mel

Pynt: Cocktailbær (ikke sukkerfri) eller hasselnødder

  • Smøret blødgøres med sukrin melis (det er nemmest at bruge fingrene)
  • Når smørmassen er blød tilsættes marcipanen
  • Ælt godt, til massen er jævn
  • Bland mandelmelet sammen med massen
  • Når dejen er jævn puttes den i en sprøjteposen med en stor stjernetyl
  • Placér et halvt cocktailbær eller en hasselnød i midten
  • Bages i en forvarmet ovn ved 180º (almindelig ovn) i 10 minutter midt i ovnen og dernæst 3-5 minutter øverst i ovnen

Leave a Reply