Suppevejret fortsætter! I dag får I mit bud på Hønsekødsuppe..

Nu har jeg efterhånden henvist til brugen af hønsekødssuppe en del gange, og derfor synes jeg, det er på tide, at I får min opskrift herpå.

Det er ikke nogen fancy opskrift med en masse dikkedarer… Det er en opskrift på suppe, sådan som min mor, bedstemor og oldemor lavede den!
En suppe, hvor der ligger sig de smukkeste suppeperler i toppen og hvor smagen bare er helt fantastisk!

Jeg elsker at slupre suppe på en kold, regnfuld, blæseverjsdag, og derfor gemmer jeg altid nogle poser i fryseren! Så kan man altid trylle dem om til et hav af andre supper, hvis man trænger til lidt ekstra smag!


Kyllingen sættes over

Kyllingen sættes over

Hønsekødsuppe 

1 hel Kylling
1 Hønsebouillon eller 2 spsk andefond
2 Gulerødder
2 Løg
6 Laurbærblade
Salt og Peber

  • Rens kyllingen under rindende vand
  • Put den i en stor gryde og hæld vand over, til kyllingen er helt tildækket.
  • Halvér gulerødderne og de to løg og læg dem i kryden
  • Husk at tilsætte din bouillon og laurbærbladende
  • Lad den koge en times tid ved medium varme
  • Når der kommer skum i vand overfladen, tages dette med en ske.
  • Når kyllingen er færdig tages den op af suppevandet for at nedkøle

Suppevandet kan enten fryses ned eller bruges med det samme

  • Hæld suppevandet igennem en si, så gulerødder, løg og laurbærblade er sorteret fra
  • Smag suppen til med salt/peber og evt. mere hønsebouillon
  • Tilsæt suppeurter og kødboller (eller kyllingestykker)

TIP: Lav f.eks. suppen om til en skøn Karrysuppe, løgsuppe, champignonsuppe eller thaisuppe.
TIP: Brug evt. kyllingen til at lave Ringenes Herre Gryde eller Høns i asparges

Leave a Reply