Porre-vafler




Stærkt inspireret af mine skønne løgvafler, kommer nu porrevaflerne!

Jeg har været doven.. Sådan virkelig doven, og har snydt med opskrifterne! Ja faktisk har jeg tyvstjålet, fra mig selv! Eller lånt er det måske nærmere – nej faktisk har jeg genbrugt! Genbrugt må være det rigtige begreb…
Sagen er nemlig den, at min opskrift på løgvafler var så god, at jeg har taget den samme opskrift, og byttet løgene ud med porre! Piece of cake!

Mafaflerne er skønne som erstatning for brød eller som tilbehør til diverse retter – f.eks. en dejlig suppe – ja ja! Det er nok ikke suppe der serveres de fleste steder i Danmark i disse dage, men det kunne jo være man gemte opskriften til en koldere dag – bare rolig, de skal nok komme igen 😀


Porrevafler
(4 stk. belgiske vafler)

4 æg
100 g. græsk yoghurt (skyr kan også bruges)
100 g.porre (svarer til ca. 1 porre)
2 spsk. pofiber
1½ tsk. Fiberhusk
1 spsk. chiafrø
1 tsk. æblecidereddike (kan undlades)
1 lille drys salt og peber

Evt. lidt fedtstof til pladerne

  • Slå æggene ud i en skål og tilsæt den græske yoghurt
  • Pisk godt med håndmikseren
  • Porren halvveres og snittes i fine halve ringe
  • Tilsæt porre og de øvrige ingredienser
  • Pisk dejen godt sammen
  • Lad dejen hvile i ca. 20 minutter
  • Tænd for vaffeljernet
  • Når vaffeljernet er varmt, smøres en smuke fedtstof udover pladerne
  • Fordel ca. halvdelen af dejen (alt efter hvilket jern du bruger selvfølgelig) på pladerne og luk
    Ikke noget med at smugkigge – vent til vaflerne er færdige
  • Når vaflerne er færdige tages de forsigtigt ud af maskinen
  • Gentag med resten af dejen

Voila – de lækreste, bløde “brød-vafler” – perfekte til madpakken med pålæg.
Kan også bruges som brød-erstatning i en burger/sandwich/toast/panini!

Tip: Jeg fordelte dejen i vaffeljerne – helt ud til kanterne, i stedet for at lægge en stor klump på midten!

Opbevaring: Vaflerne kan enten fryses ned, eller opbevares et par dage i køleskabet i en lukket pose

Leave a Reply