Efterår = Suppetid! – I dag i form af Karrysuppe

Den anden dag fik I opskriften på mine kødboller.

Her får i så anden del af menuen, nemlig karrysuppen. Jeg havde en rest hønsekødsuppe i fryseren, så skulle kødbollerne bare laves og VUPTI, så var vi klar.

– hvis man ikke har hønsekødsuppe, bliver suppen også ganske fortrinlig på kødbollevandet – se hvordan her!


Karrysuppe Karrysuppe

4 liter hønsekødsuppe 
500 g. suppeurter (gulerod, porre, selleri)
150 ml. madlavningsfløde (4%) – almindelig fløde kan også bruges og gør suppen lidt tykkere.
1 portion kødboller
2 grydeskefulde vand fra kødbollerne
Salt, friskkværnet peber og karry (jeg bruger tre forskellige slags – en spsk. af hver)

Hvis ikke du har noget hønsekødsuppe, kan vandet fra kødbollerne også bruges

  • Bring suppevandet i kog og tilsæt salt, peber og karry
  • Hæld lidt fløde i og smag til
  • Når suppen har en acceptabel smag tilsættes suppeurterne
  • Lad suppen småsimre
  • Når grøntsagerne er færdige tilsættes kødbollerne
  • Lad suppen stå på svag varme i 10 minutters tid og giv den så et opkog til sidste.

Serveres i suppeskule – spises med skeer!
Velbekomme..

Obs! Den er også god som frokost, dagen efter!

Leave a Reply