Fantastiske Kødboller




Nede i byen, ligger en slagter. Og ved denne slagter sælger de kød. Desværre sker det alt for sjældent at jeg giver dem et besøg, men når jeg endelig gør, så køber jeg gerne mere end jeg har brug for.

Idag fandt jeg hakket flæsk og kalv til billige penge – og så var der jo ikke andet for end at lave endnu en livret. -bloggen flyder efterhånden med dem, men det gør det jo bare sjovere!

Jeg elsker kødboller, men laver det alt for sjældent… Som regel vinder frikadellerne, hvilket er en skam.. Det er jo ikke fordi det er mere omstændigt at lave kogte kødboller…

Kødboller kan bruges til alverdens forskellige retter… Ja og laves i forskellige størrelser.. Kun fantasien sætter grænser… Hvordan spiser du dine kødboller??
Kom endelig med dine lækre forslag i kommentarfeltet eller under billedet på min Facebookside..


Kødboller 

500 g. hakket kalv og flæsk
1 æg
2 små løg (revet)
2 spsk psyllium-frøskaller
1½ tsk salt
Friskkværnet peber

  • Alle ingredienser hældes i en skål
  • Rør dem godt sammen – brug evt. elpiskeren.
  • Form kødbollerne med enten en teske eller spiseske

De små er gode i supper som karrysuppen, tomatsuppen eller hønsekødsuppen
De store er gode i f.eks. boller i karry eller i den Disney inspirerede ret: Lady og Vagabonden kålghetti og kødboller.

  • Sæt en stor gryde letsaltet vand over.
  • Når vandet koger, puttes kødbollerne i én efter én.
    Laver du en stor portion så sørg for kun at lægge kødbollerne i et enkelt lag.
  • Når kødbollerne flyder mod overfladen, er de færdige og tages op med en ske

Dejligt nemt og velsmagende! Mums!

Leave a Reply