Hundelort af chokolademousse (Halloween)

chokolademousse-halloween




Åh du skønne, kolde efterår!
Du lokker med indendørshygge, varme sokker, dyne og the.

Jeg har efterårsferie, og hvor er det skønt at vide, at man ikke behøver at stå tidligt op i morgen. Kun hvis jeg da har lyst. Kæresten snupper dog et par dage i praktik først på ugen, så mon ikke jeg bare står op og kommer igang?
Der er jo nok at hive fat i!

Halloween er lige om hjørnet, og i år har jeg valgt ikke at holde Halloweenfest. Det fortryder jeg ca. hveranden dag, men sådan er det jo ind imellem. Meeeen – derfor kan jeg jo godt lege Halloween i køkkenet alligevel. Og det kommer så meget til at ske.

I fredags havde jeg lavet en rigtig Halloweendessert. Vi havde egentligt planer om at servere hele måltidet i Halloweentema, men overskudet forsvandt, og jeg måtte nøjes med desserten.
Det var virkeligt ulækkert(!!) og gæsterne var ikke meget for at sætte tænderne i godterne.

Heldigvis smagte det bedre end det så ud, og det var ret underholdende at skulle tage den første bid.

I princippet kan man jo bruge en hvilken som helst opskrift til at lave hundelort-desserten. Jeg valgte at bruge denne her (tryk for opskrift), men med 70% chokolade i stedet for den med appelsin krokant. Moussen er ret fast, og selvom jeg lavede desserten knap et døgn før servering, holdt den formen.


chokolademousse02Klassisk chokolademousse i klam servering
(ca. 4 portioner)

70 g. chokolade (70%)
2 stk. æggeblommer (40 g. pasteuriserede æggeblommer)
1 spsk. Sukrin Gold
1 dl. fløde
1 stk. æggehvide (30 g. pasteuriserede æggehvider)

  • Chokoladen brækkes i mindre stykker og smeltes over et vandbad
  • Mens chokoladen smelter piskes æggeblommer og sukrin gold luftigt
  • Rør æggeblanding og chokoladen sammen
  • Tag to nye skåle og hæld æggehvider i den ene og fløde i den anden.
  • Begge piskes helt stive
  • Flødeskummet vendes forsigtigt i chokolademassen
  • Når massen er jævn vendes hviderne forsigtigt i også
  • Put chokolademoussen i en sprøjteform – brug en tyl med et stort, rundt hul
  • Sprøjt moussen på tallerkenen, så det ligner en lort og stil på køl – mindst 1 time inden servering.
    Kan med fordel stå natten over

Servér evt. med flødeskum ved siden af – så glider moussen lidt lettere ned

chokolademousse03

chokolademousse-halloween

Find flere klamme Halloween opskrifter her.

Leave a Reply