Spidskålssalat m. blåbær

spidskal


Ja det er fordi vejret indbyder til meget andet end suppe og simremad!
Men det der tunge mad er bare heller ikke til at holde ud i længden, og så er det jo lækkert, at man kan lave så meget andet også!

Salaten her er en helårs klassiker, og kan serveres i alverdens sammenhænge.
Den kan spises som den er, eller bruges som tilbehør til kylling, steg eller noget tredje?
Den kan spises til frokost eller aften – ja hvorfor ikke også til morgen? Og den er helt perfekt til madpakken!

Jeg har aldrig været den store dressingspiser, men til en kedelig, tør salat, kan dressing godt være nødvendig! Derfor forsøger jeg altid at kombinere mine salater med lidt tørt og vådt, og gerne lidt sødt også! Til tider kan lidt knas, i form af nødder o.l. også pynte godt i en salat!
Denne gang fandt jeg nogle blåbær, som jeg tænkte ville stå godt sammen med spidskålen – og ganske rigtigt! Det gjorde de! Mums en sommerlig salat! Det er noget hende den gravide kan lide…


spidskalSpidskålssalat m. blåbær
(2 personer)

½ spidskål
1 agurk
75 g. løse majs
125 g. blåbær

  • Spidskålen skylles og skæres i fine strimler
  • Agurken deles på tværs og indmaden fjernes med en teske. Skær i tynde skiver
  • Majsene skylles og blandes i salatskålen
  • Tilsæt de skyllede blåbær
  • Vend salaten forsigtigt sammen og servér

Leave a Reply