Ovnstegt pighvar med citron og persille

pighvar02




Vi har været så heldige at få en masse fisk foræret! Og det er jo bestemt ikke dårligt.
Den eneste ‘downside’ er måske, at der ikke fulgte nogle opskrifter med.. På den anden side giver det jo anledning til at prøve sig frem!

Den første portion fisk, bestod af nogle flotte pighvar. Aldrig i mit liv har jeg smagt pighvar – ej heller tilberedt dem, så her var jeg lidt på bar bund.
Et par hurtige søgninger på nettet, viste dog hurtigt at pighvaren enten skulle dampes eller laves i ovnen. Jeg havde ikke rigtig mod på at kaste mig over dampningen, og så var der jo kun ovnen tilbage.

Fisken blev lagt i et ildfast fad og toppet med hvad der lige var af “fiske-ting” i køleskabet.
Med fiske ting mener jeg ting, man normalt spiser til fisk. I dette tilfælde var det citron og persille.
I ovnen med det, og så passede det ellers sig selv, og 30 minutter efter var der mad.
Serveret med salat ved siden og evt. dampede grøntsager og voilá – dejlig, nem (og sund) aftensmad!

Pighvaren er en dejlig, let fisk, som smager himmelsk.
Hvordan plejer du at spise din pighvar? Kom gerne med inspiration i kommentarfeltet nederst på siden!


pighvar02Ovnstegt pighvar

3 store pighvar filetter
10 g. Smeltet smør
1/2 citron
1 tsk. Groft salt
frisk persille

  • Fisken renses, men lad benene sidde
  • Når fisken er klar, placeres filetterne i et ildfastfad, med bensiden nedad.
  • Fordel det smeltede smør ovenpå fisken
  • Drys groft salt over og top med citron og persille
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º i 25-30 minutter

Velbekomme!

pighvar01

pighvar02

Leave a Reply