En klassisk æggemad

Egg-bread

Jeg er gået hen og er blevet en lille smule træt af tallerkener!
Ja det lyder mildest talt åndsvagt, men ikke desto mindre er det sandt. Tilgengæld er jeg ret begejstret for skærebrætter, og jeg foretrækker faktisk at spise min frokost direkte fra brættet.

Madder er som udgangspunkt forbeholdt weekenden.
Jeg gider ikke at bage brød hele tiden, og selvom der er køleskab på arbejdspladsen, så er jeg bare mere til en salat eller aftensmadsrester end til flade håndmadder.

Når det så er sagt, så er det jo i virkeligheden nemt nok at pakke en lækker æggemad til madpakken.

  • Brød i skiver
  • 1-2 (u-pillede) hårdkogte æg
  • Tomater i skiver
  • En tube mayo
  • Afklippet karse i en lille bøtte

Udover det, så holder jeg virkelig meget af smørrebrød. Og gerne af den højtbelagte slags! Og når der skal laves smørrebrød, så skal der også en æggemad på bordet. Nogle gange bliver det med rejer, andre gange bliver det sådan en fætter, som denne.

Der er ikke ret meget opskrift over denne æggemad, men blot inspiration til alle jer andre også…

Velbekomme!


Egg-breadÆggemad m. mayo, tomat og karse

Til to madder skal der bruges:
2 æg
2 skiver brød – f.eks. hørfrøbrødet her
½ tomat i skiver
mayonaise
salt, peber
frisk karse – massere af karse

  • Æggene koges i ca. 9 minutter
  • Lad dem køle lidt, inden de pilles – jeg plejer at fylde massere af koldt vand i gryden
  • Fordel smøret på en skive brød
  • Del æggene i æggedeleren og fordel 1 æg pr. brødskive
  • Top med mayo og drys friskkværnet salt og peber på toppen
  • Pynt med tomatskiver og massere af karse

Tip: Byt evt. hørfrøbrødet ud med en skøn squashvaffel! Squashvafler er eminente med pålæg på! Find opskriften på squashvafler lige her.

Egg-bread

 

 

Leave a Reply