Frokostfavorit (?) – Blomkålswrap

Så er der endnu en frokostfavorit på menuen. MUMS! – jeg jo nærmest ryster dem ud af ærmet 😉

Jeg kan faktisk ikke helt bestemme mig for, om jeg foretrækker denne blomkålswrap eller æggewrappen!? For begge dele er gode, i samme kategori men alligevel så forskellige.
Det gode ved blomkålswrappen er at den ikke bliver fedtet. Man behøver derfor ikke at have en bunke servietter til at ligge ved siden af.
En anden markant forskel er i konsistensen. Blomkålswrappen minder meget om tortilliapandekagen hvorimod æggewrappen minder meget om en almindelig pandekage.

Så smag og behag. Begge udgaver er ihvertfald en fast del af min egentlige madplan.


Blomkålswrap Blomkålswrap
(6 stk)

1 blomkål
2 æg
2 spsk psyllium-loppefrøskaller (fra HUSK)
1 tsk salt

  • Riv blomkålen helt fin (f.eks. i foodprocessor)
  • Hæld kålen over i en stor skål og tilsæt æg og salt, rør godt
  • Når kålmassen hænger sammen tilsættes psyllium-frøskaller
  • Lad hvile i 10 minutters tid
  • Hæld 1½ grydeskefyld blomkålsmasse ud på en bradepande (dækket med bagepapir)
  • Tryk dejen flad (og rund)
  • Der kan ca. være to wraps pr. bageplade (opskriften giver ca. 6 stk)
  • Bages i ovnen ved 180º i ca. 20 minutter (til kanten er gylden)
  • Lad nedkøle og løsn forsigtigt med en paletkniv
  • Put fyld i efter ønske.
  • I denne udgave er bunden smurt med grøn pikant ost, revet hvidkål, agurk og oksekød

Lækkert og nemt – Velbekomme!

Tip: Brug også nogle af bundende som frokostpizza

Leave a Reply