Nøddefrit stenalderbrød: Hørfrø brød

Der er kommet en ny brødfavorit til byen!! Og den er kommet for at blive..

Nu har jeg flere gange bagt mit lækre stenalderbrød – og det smager jo super dejligt!
Men pga. nødder og kerner er der mange kulhydrater og kalorier i!
Derfor har jeg forsøgt mig med et mere kaloriefattigt “rugbrød” – der tilmed smager, ligner og dufter som rugbrød.

Hele brødet indeholder 1307 kcal og vejer 522 g.
Ud af et brød bliver der ca. 16 skiver á 33 g. – det giver derfor ca. 80 kcal pr. skive (en skive solsikkerugbrød fra Schulstad (35 g.) indeholder 77 kcal – en skive stenalderbrød (32 g.) indeholder ca. 176 kcal!)

Fra jeg begyndte at finde ingredienserne frem til jeg tog brødet ud af ovnen gik der 45 minutter!!
Og selv kæresten mumlede mums!!!

Jeg er stor fan af mit nye stenalderbrød!


Hørfrøbrød Hørfrøbrød

150 g. skyr*
2 æg
2 ekstra æggehvider
210 g. hørfrø (kværnes til mel)
2 spsk. ekstra hørfrø (hele)
1 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
1 spsk. FiberHusk

Spiser man f.eks. LCHF kan man erstatte skyren med græsk yoghurt i stedet for.

  • Skyr, æg og æggehvider piskes sammen i en skål
  • I en anden skål hælder man de 210 g. hørfrø kerner i og hakker dem til mel – jeg brugte stavblenderen, men en minihakker kan også bruges
  • Hæld hørfrømelet, de ekstra hørfrø, salt, bagepulver og FiberHusk i skyrblandingen og rør dejen jævn
  • Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir
  • Bages i en forvarmet ovn ved 180º (varmluft) i ca. 35 minutter
  • Tag brødet ud af ovnen og lad nedkøle på en rist

9 Comments

  • Isabella Sommer says:

    Det ser spændende ud, så det skal jeg da prøve. Tror du det vil fungere uden skyr – og hvad skulle man så bruge?

    • Madfidusen says:

      Hej Isabella.
      Du kan sagtens bytte skyr’en ud med et hvilket som helst andet syrnet mælkeprodukt. F.eks. cremefraise eller græsk yoghurt…
      Eller tænker du at den skal være helt uden mælkeprodukter?

      Vh. Line

      • Isabella says:

        Ja, egentlig kunne jeg godt tænke mig uden mælkeprodukter.
        Når det nu er bagepulver der bruges, så burde det kunne fungere uden syre – uden at der kommer afsmag. Du har vel også skyr i for at gøre det mere lowcarb, men det er så ikke så vigtigt for mig. Jeg har bare en masse hørfrø der skal bruges 🙂

        • Madfidusen says:

          Altså jeg har brugt skyr pga. konsistensen!
          Så må desværre være dig svar skyldig.

          Hvis du har noget mælkefrit, der minder om yoghurt i konsistensen, så kan du jo prøve det.?

          Jeg ved ikke hvordan resultatet vil blive, hvis du bare dropper skyren?

  • Heidi says:

    Ser lækkert ud. Ved du hvor mange KH der er en skive ?

    • Madfidusen says:

      Hej Heidi!
      Mange tak! 🙂
      Åh det er faktisk længe siden jeg har bagt det her brød, så jeg kan ikke lige huske fordelingen. Vi udregnede det faktisk på et tidspunkt, men jeg har ikke gemt det, desværre!

      Vh. Line

  • Tina Matthes says:

    Jeg har lige bagt hørfrøbrød men havde ikk nok husk så tilsatte det der pofiber 2 spsk og græsk yoghurt 2%…. hold op hvor er det godt

  • Eva Bjerreskov says:

    Kære Madfidusen, har netop bagt brødet og det smager virkelig godt. Men falder lidt sammen som mange andre melfrie brød. Har du er særligt trick? Venligst Eva

    • Madfidusen says:

      Hej Eva
      Dejligt at brødet smager godt..! 🙂
      Hmm har ikke oplevet at brødet falder sammen. Mit bedste bud er at ægge/skyr-massen ikke er pisket længe nok måske?
      Et andet bud er at det ikke har fået længe nok i ovnen… Ovne varmer jo forskelligt, så måske skal den have et par minutter længere i din ovn?

      Det var ikke meget hjælp, men håber det lykkes, hvis du prøver brødet igen 🙂

      Vh. Line

Leave a Reply