Citronfromage

Citronfromage01


Så er der en vaske ægte mormor-klassiker på banen i anledningen af at det… Ja hvem behøver egentligt en anledning til at hoppe i køkkenet?

Jeg serverer gerne lidt sødt og lækkert, bare fordi jeg kan og har lyst! Og hvorfor så ikke hive de gamle opskrifter frem?

Begrebet mormor-mad har en super skøn klang, som jeg associerer med barndom.. Som barn var jeg dog ikke udpræget fan af meget andet end jordbærgrød (uden klumper!!!) og tarvelig-trefarfet-is, men det er jeg heldigvis kommet efter igen…

Når det så er sagt, så findes der jo vanvittigt mange versioner af citronfromage uden på det deresens inter-net, og det er aldrig til at vide hvad der er godt eller skidt.. Derfor har jeg prøvet mig lidt frem, med en lækker version uden tilsat hvidt, raffineret sukker.. Lidt sødemiddel syntes jeg dog der skulle til, men det kan man jo undlade, hvis man vil være fri..


Citronfromage01Citronfromage
(4 personer)

5 bl. husblas
4 æg*
2 spsk. sødning – enten sukrin eller stevia
1 tsk. reven citronskal
Saften fra 1 citron – svarende til ca. ¾ dl.
¼ l. piskefløde

*Jeg bruger almindelige æg, når det kun er os selv, men hvis vi får gæster bruger jeg pasteurisere deæg

  • Æggene deles i blommer og hvider
  • Hviderne piskes helt stive
  • Æggeblommer og sødning piskes til en luftig æggesnaps
  • Citronen skylles og skrællen rives på den fine side af rivejernet
  • Bland citronskallen og den pressede citronsaft i æggesnapsen
  • De stive æggehvider vendes forsigtigt i blandingen
  • Fløden piskes stiv og vendes ligeledes heri
  • Husblasen knuges fri for vand og sættes over et vandbad
  • Når husblasen er smeltet hældes denne i citronfromagen i en lind stråle.
  • Rør godt rundt, mens husblassen fordeles
  • Fromagen fordeles i den ønskede form eller skål og stilles på køl et par timer før servering

Tip: Gem lidt af flødeskummet til pynt og top med lidt revet citronskal

Citronfromage02

Citronfromage03

2 Comments

  • Louise Petersen says:

    Hvad er det der er i bunden og har du brugt firkantet form og hvordan fik du den op af ? Gøres jo typisk med ske hehe

    • Madfidusen says:

      Hej Louise
      Det i bunden ses ikke så meget i virkeligheden som på billederne. Men det var fordi fromagen skilte en lille smule, da jeg ikke piskede blommerne længe nok. Det havde dog ingen betydning for smagen og konsistensen 🙂

      Fromagen er hældt i et ildfastfad med låg til, som så kom på køl. Derefter skar jeg stykkerne ud i passende størrelser og tog dem op med en paletkniv 🙂

Leave a Reply