Stenalderbrød




Så kom dagen, hvor jeg endelig fik kastet mig ud i et projekt, jeg har lovet at lave de sidste 10 uger. Jeg har egentligt ikke haft nogen god undskyldning, men bare udskudt, udskudt og udskudt.

Men idag var tiden til det. Jeg ligger egentligt og er syg, men i perioder får man det bedre, og så var det altså nu det skulle ske. Selve processen kræver absolut intet! Jeg skulle blot tænde ovnen, hælde kerner og nødder i en skål, slå nogle æg ud, røre og så klarede ovnen egentligt resten.

Så selv med lavt energiniveau var det ingen sag at bage stenalderbrød. Hvilket igen får mig til at ta’ mig selv til hovedet over, at jeg først får det gjort nu!

Men en opskrift skal I bestemt ikke snydes for.


Stenalderbrød Stenalderbrødet

100 g, solsikkekerner
100 g. hørfrø
100 g. græskarkerner
100 g. sesamfrø
50 g. mandler
50 g. hasselnødder
2 spsk. psyllium-frøskaller (fra HUSK)
5 æg
1 tsk. salt
½ dl. oliven olie

  • Pisk æggene godt sammen med elpisker
  • Tilsæt kerner/nødder, olie, og salt og rør godt med en ske (Kernerne skal være hele – halveres eller kværnes de, kan man godt risikere en harsk smag
  • bland psyllium-frøskallerne i rør det hele godt sammen
  • Lad hvile mens brødformen dækkes af bagepapir
  • Bages i en forvarmet ovn ved 160º i ca. 50 minutter

Stenalderbrødet

Leave a Reply