Vandmelon sorbet som ispinde

 

Watermelon_edit02


Wauw, hvor kan man bare strække sådan en vandmelon over mange opskrifter.
Der er selvfølgelig forskel på hvor store vandmeloner man køber, men om ikke andet, så er der virkelig mange muligheder i sådan en sommer frugt. Jeg nyder gerne nogle skiver melon i løbet af dagen, men hvis man vil prøve noget andet, eller melonen er ved at synge på sidste vers, så er det rart med lidt alternativer.

Og hvad er næsten bedre end at fylde fryseren op med lækre, hjemmelavede is?

Og hvad er næsten bedre end at bruge en gråvejrsdag til at drømme om lune sommeraftener og varme sommerdage?
Derfor biksede jeg den anden dag en skøn vandmelonssorbet sammen og smed i fryseren.

Uhmm.. Nu vil jeg smække benene op og nyde en dejlig kold forfriskning.

God weekend…


Watermelon_ice03Vandmelon ispinde, sorbet
(6-8 stk.)

1 dl. vand
2 spsk. Fiber sirup clear
½ spsk. citronsaft
650 g. vandmelon*

*vægt uden skal og kerner

  • Vand, fiber sirup og citronsaft hældes i en gryde
  • Tænd for komfuret ved svag-medium varme
  • Giv lagen et opkog
  • Imens ordnes vandmelonen
  • Skær vandmelonen i skiver, skær skallen fra og pil kernerne ud
  • Læg melonkødet i en skål og blend dem med f.eks. stavblenderen.
  • Når massen er blevet til saft blandes den kogende sirup-lage i og der røres godt rundt
  • Fordel saften i isformene og stil på frost
  • Lad stå i fryseren i minimum fire timer – gerne natten over

God fornøjelse!

Watermelon_ice02

Watermelon_Ice01

Leave a Reply